Antena Căutare
Logo show

Prăjitura Pădurea Neagră, o armonie de gusturi și culori într-un desert de senzație

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a reinterpretat rețeta tortului Pădurea neagră, și ne încântă cu delicioasa și aspectuoasa prăjitură Pădurea Neagră.

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Pădurea neagră:

  • Blat de pandișpan:
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de unt topit
  • 7 linguri de făină
  • 1 lingură de cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr vișine fără sâmburi, din compot
  • Umplutura:
  • 500 gr frișcă naturală, bătută
  • 30 ml rom
  • 300 gr vișine fără sâmburi, din compot
  • 100 gr zahăr
  • 10 gr gelatină
  • 3 linguri sirop de la compot
  • Decor:
  • zmeură
  • frișcă bătută
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • afine
  • Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură Pădurea Neagră

    Pentru blatul de pandișpan, separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile frecate și ele cu puțină sare, apoi untul topit și făina în ploaie. Împărțim compoziția în două părți și adăugăm 1 lingură de cacao într-o parte.

    Întindem într-o tavă de 24/36 cm mai întâi compoziția simplă, apoi pe cea cu cacao și presărăm vișine deasupra.

    Coacem blatul de pandișpan cu cacao și vișine pentru 35-40 de minute la 170 de grade, în cuptorul preîncălzit.

    Pentru umplutură, pregătim mai întâi vișinile pe care le trecem prin blender împreună cu puțin sirop de la compot. Oprim 1/3 din vișine întregi. Trecem pasta de vișine prin sită pentru a deveni fină, apoi o amestecăm cu 350 gr frișcă îndulcită și gelatina hidratată în suc de la compot și topită, dar și vișinile întregi, oprite. Întindem crema rezultată peste blatul de pandișpan și dăm prăjitura Pădurea Neagră la frigider până când crema devine fermă.

    Apoi, întindem peste prăjitură frișca oprită și o decorăm cu zmeură, afine și ciocolată topită și presărată în fir subțire. Dăm din nou prăjitura Pădurea Neagră la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și servi cu poftă.

    Vineri, 23.02.2018, 08:28
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Cine a câștigat cel de-al optulea battle. Lupta a fost foarte strânsă

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:30
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Degustarea preparatelor de la battle a fost făcută de colindătorii din Corul Folcloric Doinița

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 21:18
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Alarma a sunat în tot platoul! Chef Richard Abou Zaki a dat o amuletă neașteptată

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:55
    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Chefi la cuțite | Sezonul 14, 22 decembrie 2024. Tema din battle-ul opt: platouri de antreuri pentru evenimente de Crăciun

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 20:10
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Fashion Tips by Ellida Toma: Cum ne îmbrăcăm de sărbători

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:08
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ofertele săptămânii la Homezz

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:04
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Cum putem reda strălucire tenului. Sfaturi de la specialiști

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:02
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Ghid pentru femeile ocupate. Caldenarul de beauty pentru 2025

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 17:00
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: Taurii au ca prioritate dorința de a învăța ceva nou

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: Taurii au ca prioritate dorința de a învăța ceva nou

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 16:57
    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Coafuri în trend anul acesta de Crăciun

    Neatza de Weekend, 22 decembrie 2024. Coafuri în trend anul acesta de Crăciun

    Logo show Duminica, 22.12.2024, 16:54
    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego

    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 14:53
    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Fuego

    Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Fuego

    Logo show Sambata, 21.12.2024, 14:00
    x