Rețetă de tartă cu spanac și ouă, perfectă pentru mic dejun, cină, sau pachetul de peste zi.
Pentru că e piața plină de spanac proaspăt, plin de savoare și vitamine, e păcat să nu profităm de beneficiile lui, așa că îl vom include în cât mai multe preparate, gustoase și sățioase. Începem cu o delicioasă Rețetă de tartă cu spanac și ouă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 07 Noiembrie 2019, 08:32 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:58Cu aluat fraged, presărat cu diverse semințe la exterior și umplutură de spanac cu ouă, ne putem asigura o gustare delicioasă și sănătoasă, ușor de preparat.
Iată ingredientele de care avem nevoie pentru Rețetă de tartă cu spanac și ouă:
- Pentru aluat de tartă:
- 1 ou
- 450 - 475 g făină
- 200 g unt
- 50 g iaurt
- 1 praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- Pentru umplutură:
- 6 ouă
- 250 g spanac proaspăt
- 1 vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
- 3 linguri de ulei
- 200 ml smântână de gătit
- 1 ceapă galbenă
- 1 cățel de usturoi
- 3 fire de ceapă verde
- sare și piper
- sucul de la 1/2 lămâie
- Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- semințe de susan și nigella( chimen negru), pentru decor
Rețetă de tartă cu spanac și ouă - Mod de preparare
Mai întâi pregătim umplutura pentru a se răci înainte să asamblăm tarta cu spanac și ouă. Opărim spanacul în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonate, apoi îl scurgem și îl tocăm mărunt. Încingem uleiul într-o tigaie și călim ceapa tocată, împreună cu un cățel de usturoi, tocat și el și cele trei fire de ceapă verde, tocate rondele. Adăugăm și spanacul și amestecăm ingredientele pe foc, 5 minute. Apoi, stingem focul adăugăm smântâna, zeama de lămâie, sare și piper dupa gust și lăsăm compoziția la răcit.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Plăcintă cu brânză și spanac!
Cât timp se răcește umplutura, ne ocupăm de aluatul pentru tartă. Amestecăm făina cu sarea și praful de copt, apoi, punem la mijlocul amestecului: oul și untul rece tăiat cubulețe, precum și iaurtul. Amestecăm bine toate ingredientele și frământăm un aluat dens și omogen, pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la rece 20 de minute.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Spanakopita!
După acest interval, luăm 2/3 din aluat și tapetăm cu el interiorul formei de tartă, unsă în prealabil cu unt. Punem umplutura de spanac în interior, o nivelăn și cu o lingură creăm 6 adâncituri unde vom sparge cele șase ouă. Deasupra întindem restul de aluat, îl ungem cu gălbenuș de ou și presărăm semințele. Albușul rămas îl putem încorpora în umplutura de spanac.
Coacem delicioasa tartă cu spanac și ouă pentru 35-40 de minute,în cuptorul preîncălzit, în prealabil, la 180 de grade. O lăsăm să se tempereze bine, înainte de a o porționa.
Este delicioasă atât caldă, cât și rece și poate fi luată chiar și la pachet.