Rețetă de tort Raffaello și bomboane Raffaello, cu mult cocos și migdale
Rețeta de tort Raffaello și bomboane Raffaello, cu mult cocos și migdale este una perfectă pentru sărbătorile de iarnă, nu numai pentru gust deosebit, dar și pentru albul imaculat ce imită zăpada.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 Decembrie 2020, 17:14 | Actualizat: Vineri, 19 Mai 2023, 10:48Tortul Raffaello este un tort delicat și elegant, cu aroma intensă de cocos, îmbrăcat într-un strat fin de frișcă, presărat cu mult cocos și decorat cu bomboane Raffaello, preparate în casă. Un așa tort te face să visezi la o iarnă din povești cu multă zăpadă, așa cum erau iernile odată.
Blatul tortului Raffaello este însiropat cu lapte de cocos iar crema are o plăcută aroma de vanilie, dar și gust delicat de cocos.
Ingrediente pentru rețeta de Rețetă de tort Raffaello și bomboane Raffaello, cu mult cocos și migdale:
-
Ingrediente pentru blat:
- 8 albușuri de ouă medii
- 100 gr unt topit
- 200 gr zahăr
- 150 gr făină
- 50 gr făină de migdale
- 50 gr nucă de cocos măcinată fin
- 1 praf de sare
- vanilie
-
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 450 ml smântână pentru frișcă (35 % grasime)
- 120 g zahăr pudră
- vanilie
- 100 gr nucă de cocos
-
Pentru sirop:
- 300 ml lapte de cocos
- 2-3 linguri lichior de cocos
-
Ingrediente pentru bomboane Raffaello (10 bucati):
- 50 g unt
- 30 g zahăr pudră
- 30 g lapte praf
- 30 g nucă de cocos
- 10 migdale dulci
-
Pentru decor:
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 1 linguriță zahăr pudră
- 70 g nucă de cocos
Mod de preparare pentru rețeta de Rețetă de tort Raffaello și bomboane Raffaello, cu mult cocos și migdale
Preparare blat de tort
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile cu un praf de sare până când devin cristaline, apoi încorporăm zahărul, lingură cu lingură, mixând continuu.Vom obține o bezea fermă și lucioasă.
Scoatem mixerul și cu o spatulă încorporăm untul topit și temperat, amestecând încet, de sus în jos, cu mișcări circulare.
Adăugăm vanilia, apoi încorporăm făina amestecată cu făina de migdale și nuca de cocos. Folosim aceleași mișcări circulare pentru a nu scoate aerul din compoziție.
Este foarte important să amestecăm ușor compoziția, pentru că, fiind un blat fără praf de copt, are nevoie de aerul încorporat ca să se dezvolte uniform în timpul coacerii.
Tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 24 cm. Întindem compoziția în ea și o nivelăm. Coacem blatul de tort pentru 35-40 de minute la 175 °C. Nu uităm nici de testul cu scobitoarea.
Preparăm crema
În bolul mixerului punem mascarponele, smantana pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia. Le mixăm până capătă consistență cremoasă, apoi încorporăm nuca de cocos.Dăm crema la rece.
Batem cu mixerul și smântâna pentru frișcă o îndulcim cu o linguriță de zahăr și o dăm la rece, păstrând-o pentru decor.
Preparam si bomboanele Raffaello
Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cu zahărul pudră, apoi încorporăm laptele praf și nuca de cocos. Împărțim compoziția în biluțe cât o nucă și adăugăm în interiorul lor câte o migdală. le tăvălim prin nucă de cocos să se îmbrace din belșug cu aceasta.
Asamblăm tortul Raffaello
Tăiem blatul în trei părti aproximativ egale. Însiropăm fiecare parte cu lapte de cocos.
Oprim 3 linguri din cremă iar restul o împărțim în două.
Peste prima parte de blat așezată pe platou și încercuită cu inelul circular al formei de copt adăugăm jumătate din cremă. Apoi adăugăm al doilea blat însiropat, întindem și a doua parte de cremă și acoperim cu ultima parte de blat.
Cu crema oprită ungem frumos tortul, ajutându-ne de o spatulă de decorare.
Apoi îmbrăcăm tortul în frișcă și-l pudrăm cu nucă de cocos din belsug., apoi așezăm bomboanele Raffaello deasupra.
Dăm tortul Raffaello la rece pentru 3-4 ore, să se așeze bine straturile și să-l putem porționa frumos.
Spor și poftă bună!