Rețeta Duo de pește. O combinație gustoasă între biban și somon, dar și alte ingrediente savuroase
Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o rețetă gustoasă ce combină bibanul cu somonul și multe alte ingrediente: Rețeta Duo de pește.
Publicat: Luni, 14 Octombrie 2019, 21:22 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:03Pentru iubitorii preparatelor cu pește, o rețetă gustoasă ce combină bibanul cu somonul și multe alte ingrediente: Rețeta Duo de pește.
Ingrediente pentru Rețeta Duo de pește:
- 4 buc biban proaspăt eviscerat sau 4 filleuri biban
- 600 g fille somon
- 200 ml ulei măsline extra virgin
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 400g unt
- 2 lămâii
- 2 lime
- 200 ml oțet din vin alb
- 10 ouă
- nucșoară
- 200 ml smântână vegetală
- 200 g parmezan
- 500 g spanac congelat
- cartof noi 200 g
- 2 căpățâni usturoi
- 400 g morcov
- 200 g ceapă
- 2 legături de busuioc
- 1 legătură pătrunjel
- 2 rădăcini de pastarnac
- sare și piper
- 200 ml stock de legume
Rețeta Duo de pește - Mod de preparare
Se pornește sous vide.
Se curăță peștii, se tamponează cu prosoape de hârtie, se asezonează cu sare și piper și se videază.
Se spală și se curăță legumele.
Se pun morcovii tăiați în bucăți mai mici într-o oală cu stockul de legume și un cartof se lasă la fiert 25 de minute.
Cartoful se scoate și se păstrează pentru piureul de spanac.
Morcovii se pun în blender cu 4 linguri de smântână vegetală și 4 linguri ulei aromatizat.
Pentru piureul de spanac, se călește ceapa bine, se adaugă cartoful zdrobit, spanacul, puțină baza legume și usturoiul. Se lasă la fiert 10 minute și se asezonează după gust, apoi se blendeaza.
Fileurile de somon se introduc în baia de apă pentru 40 de minute fierbere la temperatură joasă.
Se prepară un sos olandez din 10 gălbenușuri, 200 gr unt, 1 lingură oțet, 2 linguri zeamă de lămâie.
Se amestecă gălbenușurile într-un vas, pe baie de aburi, apoi se adaugă, oțetul, zeama de lămâie și, treptat, untul. Se asezonează cu sare, piper și nucșoară.
Pentru décor se pregătește o clorofilă prin blendarea verdețurilor cu ulei și se lasă la decantat.
Păstârnacul se curăță și se rade la piler după care se prăjește și se face din el un cuib . Parmezanul se rade și se trage la tigaie pe o foaie pergament . Obținem o crustă pe care o vopsim cu clorofilă de la verdețuri.
Se scot și peștii din baia de apă și se așază totul pe farfurii.