Rețeta Lichior de coacăze roșii. O băutură digestivă, aromată și frumos colorată.
Adorate, mai ales de partea feminină, pentru aromele, culoarea și proprietățile lor digestive, lichiorurile sunt mult mai sănătoase preparate în casă. Rețeta Lichior de coacăze roșii se prepară foarte simplu, cu doar trei ingrediente, însă până la rezultatul final trebuie puțin mai multă așteptare.
Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2019, 10:37 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:14Adorate, mai ales de partea feminină, pentru aromele, culoarea și proprietățile lor digestive, lichiorurile sunt mult mai sănătoase preparate în casă.
Rețeta Lichior de coacăze roșii se prepară foarte simplu, cu doar trei ingrediente, însă până la rezultatul final trebuie puțin mai multă așteptare.
Rețeta Lichior de coacăze roșii - Ingrediente
- 1 kg coacăze roșii
- 800 gr zahăr
- 1 l vodka/rachiu de prune/palincă
Rețeta Lichior de coacăze roșii - mod de preparare
Se curăță coacăzele de crenguțe și frunzulițe și se pun într-o sită sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se așază într-un borcan de 3 l straturi succesive de coacăze și zahăr, se înfiletează capacul borcanului și se agită bine pentru a se amesteca fructele cu zahărul. Borcanul se păstrează la loc cald, luminos, 3-4 zile. În tot acest interval se mai agită pentru a urgenta topirea zahărului.
Apoi se adaugă alcoolul de care dispunem: vodkă, țuică, sau palincă. Borcanul se va trece la loc răcoros și se lasă așa aproximativ 3 luni. După acest interval se strecară lichiorul de coacăze roșii și se îmbuteliază în sticle.
Citiți și rețeta de Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii!
Vedeți și articolul Coacăze. 13 beneficii nebănuite pentru organism!