Reţetă simplă: Cum să faci un profiterol delicios, cu ciocolată şi îngheţată de vanilie! Ai nevoie de puţine ingrediente
Vrei să prepari un desert simplu, rapid şi delicios? Poţi încerca să faci profiterol! Ai nevoie de puţine ingrediente, iar gustul este minunat.
Publicat: Miercuri, 19 Octombrie 2016, 13:59 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:38- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vrei să prepari un desert simplu, rapid şi delicios? Poţi încerca să faci profiterol! Ai nevoie de puţine ingrediente, iar gustul este minunat.
INGREDIENTE:
Aluat
150 g faina
80 g unt
150 ml apa
3 oua
un praf de sare
Un desert demenţial! Surpriza verii, un dulce cu fructe de pădure şi iaurt! Îţi lingi degetele de plăcere
Umplutura
300 g inghetata de vanilie sau ciocolata
200 g frisca
150 g ciocolata neagra
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se pun la fiert apa, untul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga si faina. Se amesteca bine si se lasa sa se “odihneasca” zece minute. Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam din compozitie cu lingura si punem din loc in loc aluatul sub forma de “gramajoara”. Se baga la cuptor pentru 15 minute.
Sursa foto: www.eletunk.com
Cand sunt gata, gogoselele se scot, se taie pe jumatate, se pune inghetata, iar pe deasupra se pune frisca si ciocolata topita la bain-marie. Pofta buna!