Rețeta Tocinei de dovlecei. O gustare simplă și rapidă, de vară.
Rețeta Tocinei de dovlecei, face parte din categoria rețetelor de vară simple, gustoase și rapide, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Se pot servi dimineața, la mic dejun, sau ca gustare printre mese. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci și pot constitui și baza pachetului de peste zi.
Publicat: Marti, 23 Iulie 2019, 07:27 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13Rețeta Tocinei de dovlecei, face parte din categoria rețetelor de vară simple, gustoase și rapide, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Se pot servi dimineața, la mic dejun, sau ca gustare printre mese. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci și pot constitui și baza pachetului de peste zi.
Rețeta Tocinei de dovlecei - Ingrediente
- 2 dovlecei de mărime medie
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 100 gr făină
- sare și piper
- câteva fire de mărar și pătrunjel
- puțin cimbru verde
- ulei pentru prăjit
Rețeta Tocinei de dovlecei - Mod de preparare
Dovleceii bine spălați, se dau pe răzătoarea mare, fără a le înlătura coaja, dacă sunt cruzi. Se presară sare peste ei și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a elimina apa.
Apoi, se presează bine în mâini, se pun într-un vas și se amestecă cu ceapa tocată, verdeața tocată, făina și ouăle. Compoziția pentru tocinei de dovlecei se asezonează cu sare și piper.
Se pune ulei la încins într-o tigaie cu pereți mai înalți.
Se ia cu lingura din compoziția pentru tocinei de dovlecei, se dă o formă rodundă și se aplatizează ușor.
Tocineii de dovlecei se rumenesc în uleiul încins, pe ambele părți, apoi se scot pe prosoape absorbante, de hârtie.
Se servesc cu diverse creme de brânză, cu smântână, sau cu diverse sosuri, cum ar fi acest Sos de castraveți cu iaurt și usturoi, sau acest Sos de roșii.