Rețeta Tort red velvet sau Tort catifea roșie. Un desert perfect pentru orice sărbătoare!
Dacă vreți să ieșiți din tiparele clasice ale rețetelor de tort, încercați rețeta rețeta Tort red velvet sau Tort catifea roșie, cu care veți impresiona indiferent de sărbătoare.
Publicat: Joi, 27 Decembrie 2018, 10:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:39- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă vreți să ieșiți din tiparele clasice ale rețetelor de tort, încercați rețeta rețeta Tort red velvet sau Tort catifea roșie, cu care veți impresiona indiferent de sărbătoare.
Ingrediente pentru Rețeta Tort red velvet sau Tort catifea roșie
- Pentru blatul de catifea roșie:
- 4 ouă
- 400 gr făină
- 400 gr zahăr
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- 1 lingurăde lămâie
- 10 gr cacao
- 125 gr unt
- 125 ml ulei
- 250 gr iaurt
- 1 praf de sare
- puțin gel roșu sau colorant alimentar
- Pentru crema de brânză:
- 500 gr brânză philadelphia, sau mascarpone
- 125 gr unt
- 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru Rețeta Tort red velvet sau Tort catifea roșie
Pentru prepararea blatului de tort velvet, mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm untul cu zahărul până devine spumos, adăugăm uleiul și omogenizăm, apoi adăugăm gălbenușurile și din nou omogenizăm.
Adăugăm iaurtul și bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Amestecaăm într-un vas făina cu praful de copt și cacaua și le încorporăm, treptat, în compoziția de mai sus. Adăugăm și puțin colorant, apoi încorporăm, ușor, albușurile mixate cu un praf de sare.
Întindem compoziția de blat de tort într-o formă de tort de 24 cm, unsă și tapetată cu făină și coacem blatul de tort velvet pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Între timp, pregătim crema de brânză pentru rețeta de tort velvet.
Mixăm untul moale cu crema de bănză și zahărul pudră, apoi adăugăm frișca bătută, dar nu în totalitate ci cât să fie spumoasă. Adăugăm și un praf de sare și omogenizăm crema, apoi o dăm la rece până se răcește blatul de tort velvet.
Secționăm blatul de tort în trei, după răcire și așezăm crenă de brânsă între straturi. Decorăm tortul tot cu cremă de brânză și îl dăm la rece până în momentul servirii.