Rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță
Preparată ca la mama ei, la Dunăre nu are cum să nu iasă extrem de gustoasă această rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 13 Octombrie 2020, 16:22 | Actualizat: Marti, 13 Octombrie 2020, 17:43- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Florentina Vasile a preparat în cadrul sezonului 8 Chefi la cuțite o rețetă tradițională de saramură de crap, sperând să-i surprindă plăcut pe cei trei chefi și mai cu seamă pe Chef Cătălin Scărlătescu care are și o poveste despre o astfel de rețetă.
Rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță - Ingrediente:
-
Pentru saramura de crap:
- 3 kg crap
- 2 buc. ardei gras, roșu
- 2 buc. ardei gras, verde
- 2 conserve de roșii în bulion( 2x270 gr)
- 1 caserolă roșii chery
- 5 ardei iuți
- 2 legături de pătrunjel
- 1 căpățână de usturoi
- sare și piper
- ulei
-
Pentru mămăliguță
- 400 gr mălai
- 3 l apă
- 100 gr unt
- sare
Rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță - Preparare
Se pregătește peștele.
Se curăță crapul și se porționează în bucăți mai mici. Se încinge grillul și se formează pe el un pat de sare grunjoasă pe care se așază bucățile de crap. Se întorc de pe o parte pe cealaltă până se rumenesc bine.
Pe aceeași temăSe pregătește sosul de roșii.
Se coc ardeii pe teflonul încins, se curăță și se taie în fâșii. Se coc și ardeii iuți și se taie rondele. Se coc și roșiile cherry și se curăță.
Se pun roșiile din conservă la fiert cu puțin ulei, roșiile cherry și o ceașcă de apă. Se adaugă ardeii. Se lasă la fiert până se întrepătrund gusturile, apoi se adaugă bucățile de pește.
Se lasă saramura de crap la fiert 7-8 minute pentru a-și lăsa și bucățile de crap savoarea în sos.
Se adaugă și usturoiul curățat și pisat, iar după stingerea focului se adaugă verdeața tocată.
Pe aceeași temăSe prepară mămăliguța.
Se fierbe apa, se adaugă sarea, apoi mălaiul în ploaie și se amestecă continuu, până se îngroașă.
La final, se adaugă untul.
Se servește saramura de crap cu o porție generoasă de mămăligă.
Spor la preparat rețetă tradițională de saramură de crap cu mămăliguță și poftă bună la savurat!