Reţeta zilei! Trebuie să încerci negresa de post, o prăjitură absolut delicioasă, perfectă pentru zilele friguroase
Vrei să începi postul Crăciunului cu ceva dulce, deosebit? Atunci reţeta următoare este varianta perfectă! Încearcă negresa cu ciocolată, un desert cu care vei cuceri toată familia.
Publicat: Marti, 14 Noiembrie 2017, 10:54 | Actualizat: Sambata, 31 Octombrie 2020, 19:19Vrei să începi postul Crăciunului cu ceva dulce, deosebit? Atunci reţeta următoare este varianta perfectă! Încearcă negresa de post cu ciocolată, un desert cu care vei cuceri toată familia.
Ingrediente necesare pentru rețeta de negresă de post:
– 1 cana zahar
– 1 cana apa
– 1/2 cana ulei
– 4 linguri cu gem sau dulceata
– 3 linguri cacao
– o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci)
– o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie)
– 2 cani faina
– stafide (sau mere, prune, caise uscate)
Pentru glazura:
6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri si jumatate de apa clocotita
Mod de preparare pentru rețeta de negresă de post:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “cremă”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.
Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitură. E de preferat sa se taie cand s-a racit.
Poftă bună!