Rețete de Halloween. Plăcinte cu dovleac și brânză sărată
Dovleacul, darul portocaliu și aromat al toamnei poate fi inclus nu numai în deserturi, ci și în preparate sărate. Rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată, este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv și poate constitui cu succes baza pachetelor pentru serviciu.
Autor: Maria Udrea Publicat: Joi, 31 Octombrie 2019, 09:58 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:59Sunt potrivite aceste minunate Plăcinte cu dovleac și brânză sărată, pentru a fi servite de Halloween!
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată:
- Pentru aluat de plăcintă:
- 700 g făină
- 250 ml apă călduță
- 250 g unt
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță drojdie uscată
- 2 ouă
- un praf sare
- 1 ou pentru uns
- Pentru umplutură:
- 750 g dovleac ras
- 500 g ciuperci brune
- 200 g brânză telemea
- sare
- piper
- chimen
- boia de ardei
Cum se prepară rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată
Se pregătește mai întâi aluatul pentru plăcintă. Se cerne făina și se amestecă cu drojdia și zahărul. Se adaugă apa călduță și se amestecă bine.Apoi se încorporează un ou amestecat cu sare și 100 g unt topit. Se întinde aluatul pe masa înfăinată într-o foaie subțire și se unge cu restul de unt moale, se împachetează și se dă la frigider până este gata umplutura.
Pentru umplutura de dovleac cu brânză sărată se călește dovleacul răzuit în puțin ulei, amestecând continuu în el. În altă tigaie cu puțin ulei, se călesc ciupercile brune, tocate, apoi se amestecă cu dovleacul. Se asezonează cu sare, piper, chimen și boia și se adaugă mici cubulețe de brânză telemea.
- Din aceeași categorie, vedeți și Rețeta Dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat!
Aluatul de plăcintă se împarte în patru părți care se întind în foi nu foarte subțiri și se umplu cu amestecul de dovleac, ciuperci și brânză sărată, Rulourile formate se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Cu o foarfecă de bucătărie se crestează aluatul deasupra în formă de zimți, se unge cu ou bătut, se presară chimen și boia. Se dă tava cu delicioasele Plăcinte cu dovleac și brânză sărată la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.
Se lasă să se tempereze și se porționează.