Rețete românești de toamnă. Vinete la borcan
Dacă tot a venit toamna, ne-am gandit sa va propunem cateva retete romanesti de toamna. Iata propunerea noastra: reteta de vinete la borcan.
Publicat: Luni, 17 Septembrie 2018, 14:41 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:40- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă tot a venit toamna, ne-am gândit să vă propunem câteva rețete românești de toamnă. Iată propunerea noastră: rețetă de vinete la borcan.
Ingrediente vinete la borcan
3 vinete
100 ml ulei
2 lingurițe de sare gronjoasă
Mod de preparare vinete la borcan
Vinete se coc pe flacăra aragazului/în cuptor/ pe grătarul de teflon sau cel mai bine în aer liber. Se coc până sunt moi pe toate părțile și coajă este arsă.
Se lasă un pic să se răcească și apoi se curată de coajă. Pulpă vinetelor se pune într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă zeamă amară timp de 3 ore.
După ce s-au scurs bine se toacă mărunt toate vinetele.
Se pun într-un bol și se amestecă cu sare grunjoasă și jumătate din cantitatea de ulei.
Se aranjează în borcane curate și sterilizate. Sterilizam borcanele astfel: le spălăm într-o soluție ușoară de apă și detergent și le clătim bine. Le punem în tavă cuptorului și apoi în cuptorul rece. Se pornește cuptorul la cea mai înalta treaptă și se lasă borcanele aproximativ 30 de minute sau până când se evaporă apă din ele. Se lasă apoi să se răcească complet înainte de a le umple. Spălăm la fel și capacele pe care le ștergem bine cu o cârpă uscată.
Peste vinetele din borcan se pune puțin ulei cât să le acopere. Se strâng bine capacele.
Se pregătește o cratiță în care să încapă toată borcanele și se pune la baza ei o cârpă de bucătărie. Se pun borcanele în cratiță și se umple cu apă până sub nivelul capacelor.
Se pune la foc potrivit și se lasă să fiarbă timp de 1 ora din momentul în care apă da în clocot. Se lasă apoi să se răcească în apă fierbinte și apoi se pun în cămară la păstrare peste iarnă.
Borcanele de vinete se desfac după nevoie, se mai freacă cu ulei și se amestecă cu ceapă roșie tocată mărunt. Sau se pot folosi în mâncăruri și orice altceva va trece prin cap.
Alete rețete românești de tomană:
- Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum se face PILAFUL CĂLUGĂRESC! Greșeala pe care o fac toate gospodinele!
- Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum se face SALATA ORIENTALĂ! Nu ai cum să dai greș cu cea mai simplă rețetă!
- Rețetă bulion de roșii. Cea mai simplă rețetă
Sursă: gatesteusor.ro