Risotto cremos cu parmezan și creveți
Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o delicioasă și hrănitoare rețetă de risotto cremos cu parmezan și creveți, este mai mult decât perfectă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 08 Octombrie 2020, 10:28 | Actualizat: Joi, 08 Octombrie 2020, 11:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Robert Ionescu, de profesie inginer auto, a venit în sezonul 8 „Chefi la cuțite” să-i cucerească pe cei trei chefi cu o rețetă de orez și creveți, o combinație chiar potrivită de ingrediente, pentru o masă consistentă din zi.
Rețeta Risotto cremos cu parmezan și creveți - Ingrediente:
-
Pentru preparat creveții:
- 800 gr creveți decorticați
- 2-3 ardei iuți
- 800 gr sos de roșii
- 4-5 căței de usturoi
- 50 gr unt
- 30 ml ulei
- sare și piper
-
Pentru garnitură:
- 500 gr orez Arborio
- 50 ml ulei de măsline
- 2 buc. ceapă galbenă
- 200 gr parmezan
- 150 gr unt
- 1 țelină
- 2 morcovi
- 1 ardei gras, roșu
- 3 gr șofran
- 1 legătură de pătrunjel
- câteva roșii cherry
Rețeta Risotto cremos cu parmezan și creveți - Preparare
Preparare creveți.
Se prepară o marinadă din sos de roșii, usturoi și ardei iute în care se adaugă creveții și se lasă aproximativ 30 de minute.
După acest interval, se scurg creveții bine și se trag la tigaie în unt topit în puțin ulei pentru a nu se arde. Se mai aruncă în tigaie pentru un plus de aromă 1-2 căței de usturoi și un ardei iute.
Creveții se păstrează la cald, acoperiți, până în momentul servirii.
Pe aceeași temăPreparare garnitură de orez.
Se curăță și se toacă legumele, apoi se pun la călit în puțin ulei de măsline, după care se scurg de ulei, se completează cu apă fierbinte și se fierbe o supă de legume asezonată cu sare și piper.
Orezul se trage la tigiae în uleiul scurs de la legume, se adaugă și puțin unt, apoi se completează cu supa de legume strecurată.
Se fierbe orezul până se hidratează suficient pentru a rămâne ușor al dente. Spre final de fierbere se adaugă șofran, puțin unt, pentru cremozitate și parmezan.
Se servește deliciosul preparat: Risotto cremos cu parmezan și creveți, garnisit cu pătrunjel verde și roșii cherry trase la tigaie cu unt și usturoi.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!