Ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat
Pieptul de pui, preferatul tuturor în materie de carne, se poate prepara cât mai diversificat pentru un plus de gust, sau aspect, de la fript pe grătar, la cuptor, sub formă pane, sau umplut, ca în rețeta de față: Ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 28 Mai 2020, 09:19 | Actualizat: Joi, 08 Aprilie 2021, 15:36Este foarte fraged și gustos pieptul de pui umplut cu ciuperci, în crustă de bacon afumat, mai ales servit cu piure de cartofi ca garnitură și o salată de legume asortate.
Ingrediente pentru Rețeta Ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat:
- 2 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- zeama de la o lămâie
- 450 gr bacon aumat, feliat subțire
- 1 legătură ceapă verde, sau 1 ceapă mare, galbenă
- 2 fire de usturoi verde, sau 2-3 căței de usturoi matur
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2-3 linguri de ulei
- câteva frunze de busuioc verde
Mod de preparare pentru rețeta Ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat:
Mai întâi pregătim umplutura de ciuperci, pentru a avea timp să se răcească.
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în puțin ulei, împreună cu usturoiul, de asemeni, tocat mărunt.
Ștergem ciupercile cu prosoape de hârtie absorbante, umezite, apoi le feliem și le adăugăm peste ingredientele de pe foc. Le amestecăm bine și le lăsăm să se prepare până se evaporă lichidul care se formează. După stingerea focului, adăugăm puțină sare și piper, dar și frunze de busuioc și pătrunjel verde, tocat.
Pieptul de pui îl feliem în grosime de 5-6 mm și batem ușor feliile cu o tavă, pentru a le aplatiza ușor. Nu folosim ciocanul de șnițele pentru a nu strivi fibrele pieptului de pui.
Presărăm peste feliile din piept de pui puțină sare și piper și le stropim cu zeamă de lămâie. Aceasta va ajuta la frăgezirea cărnii. Lăsăm carnea la frigider, acoperită, până se răcește compoziția pentru umplutură.
Asezăm pe un tocător, sau o planșă de lucru, una lângă alte, ușor petrecute, feliile de bacon, în două grupuri. Peste ele, așezăm feliile din piept de pui, tot ușor petrecute. Întindem compoziția de ciuperci și rulăm străns pieptul de pui, peste aceasta, apoi îmbrăcăm rulourile în feliile de bacon. Dacă este nevoie, prindem rulourile, pe alocuri, cu scobitori.
Așezăm ruladele din piept de pui într-o formă de yena, unsă cu ulei și le acoperim cu capac, sau cu folie de aluminiu.
Dăm forma la cuptor pentru aproximativ o oră, la temperatură medie și încă 15-20 de minute, fără capac, pentru a se rumeni.
Servim delicioasa ruladă din piept de pui cu ciuperci, în crustă de bacon afumat, alături de garnitura preferată.
Spor și poftă bună!