Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran - Rețeta lui Chef Munti
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit în cadrul matinalului rețeta Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 Februarie 2020, 10:11 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:42Rulourile din piept de pui, umplute cu mozzarella și șuncă presată, crocante la exterior și foarte suculente la interior s-au completat perfect cu deliciosul risotto aromatizat și colorat frumos cu șofran.
Iată de ce avem nevoie pentru Rețeta Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran:
- Pentru prepararea orezului cu șofran:
- 250 gr orez arborio
- 1 linguriță șofran
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- câteva roșii seci
- 1 zucchine
- 100 gr unt
- cimbrișor
- 700 ml supă de vită
- 100 gr parmezan
- 200 ml smântână lichidă
- Pentru pieptul de pui umplut:
- piept de pui dezosat
- 150 gr mozzarella
- muguri de pin
- șuncă feliată
- busuioc fresh
- ulei de floarea soarelui
- pesmet panko
- pătrunjel verde
- 2 ouă
- 150 gr cremă de brânză
- chives
- microplante
Rețeta Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran - Mod de preparare
Pentru prepararea orezului cu șofran, mai întâi se călește ceapa tocată mărunt, cu usturoiul în unt topit. Apoi se adaugă dovlecelul tocat în cuburi mici, la fel și roșiile seci și peste puțin timp. orezul arborio. Se amestecă bine cu ingredientele de pe foc, se adaugă șofranul și se completează cu supa de vită. Se lasă orezul să fiarbă la foc mic, iar după ce absoarbe toată supa, se adaugă smântâna lichidă, pentru un plus de cremozitate.
- Din aceeași categorie mai vedeți și Rețeta Risotto de sfeclă roșie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille!
Pentru prepararea rulourilor din piept de pui cu mozzarella, se filetează pieptul de pui așa încât să se obțină o foaie mai mare și se bate ușor pentru a se aplatiza. Se asezonează cu sare și piper, se așază felii de șuncă presată, apoi felii de mozzarella și se rulează strâns. Rulourile se împachetează în folie alimentară, se leagă bine la capete și se blanșează pentru 2-3 minute, pentru a-și păstra forma intactă. Se lasă la temperat, se trec prin ouă bătute, apoi prin pesmet panko și se prăjesc în ulei încins.
- Mai vedeți și Rețeta Rulouri din piept de pui cu prosciutto crudo, brânză provolone și piure de cartofi!
Rulourile din piept de pui se servesc cu deliciosul risotto cu șofran, decorat cu parmezan și microplante.
Spor și poftă bună!