Culoare și savoare într-un preparat de nerefuzat: Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille.
Rețeta Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille - Ingrediente
- 1kg orez arborio
- 200 ml vin alb
- 300 gr ceapă albă
- 2 crenguțe de cimbrișor
- 600 gr brânză de capră
- 6-8 ouă de găină
- 200 gr făină
- 200 gr pesmet
- sfeclă roșie marinată
- 200 gr parmezan solid
- 2 legături mărar
- ulei de măsline
- lăstari de mazăre
- sare și piper
- 1 kg miropoix de legume
Rețeta Risotto de sfecla rosie cu brânză de capră, ouă crocante și parmezan tuille - Preparare
Se călește ceapa albă, tocată mărunt, în ulei de măsline până devine translucidă. Se adaugă orezul și se lasă câteva minute, apoi se stinge cu vin. Se lasă să se evapore alcoolul și se adaugă stock de legume, sau apă.
Se poșaza 4 ouă în apă clocotită cu sare și oțet, apoi se scot cu o paletă și se lasă să se tempereze. Se trec prin făină, 2 ouă bătute cu sare și piper și la final prin pesmet și se prăjesc în ulei.
- CITEȘTE ȘI Cum se fac ouăle poșate!
Brânză se tosteaza cu un blowtorch.
Din parmezan răzuit se realizează tuille la cuptor.
Rețetă de cornulețe cu gem de prune. O rețetă veche cu tradiție de la bunica!... Ciorbă de lobodă cu salată verde și afumătură...