Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac
Pieptul de pui este un ingredient, aparent banal, dar gătit în diverse moduri se poate transforma într-un delicios preparat, după cum puteți vedea și în rețeta: ”Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac”.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 18 Septembrie 2020, 12:06 | Actualizat: Vineri, 18 Septembrie 2020, 12:57Pieptul de pui este un ingredient, aparent banal, dar gătit în diverse moduri se poate transforma într-un delicios preparat, după cum puteți vedea și în rețeta: ”Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac”.
Rita Brăilescu o simpatică pensionară, prezentă de ani buni în viața lui Scărlătescu pe care îl consideră al treilea fiu al ei, s-a prezentat în a șasea ediție a sezonului 8 Chefi la cuțite, pentru a-i impresiona pe cei trei chefi, dar mai ales, să-l surprindă pe Chef Cătălin cu preparatul său: ”Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac”
Iată ingredientele necesare pentru rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac:
- 4 buc. piept pui, mai mari
- 150 g bacon feliat subtire
- 1 ceapă
- 200 gr ciuperci
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- parmezan ras
- usturoi granulat
- boia de ardei
- pătrunjel verde
- sare și piper
- 200 unt cu peste 80%
- 4 ardei capia
- 200 ml smântână lichidă, grasă
- 3 buc. pastranac
- 200 ml lapte
- 500 ml supă de legume
- busuioc verde
- nuci caju
- ulei masline
Cum se prepară rețeta de piept de pui cu piure de păstârnac?
Pieptul de pui se filetează mai subțire, așa încât să obținem 4 foi pe care să le putem rula. Se condimentează foile din piept de pui cu sare, piper, usturoi granulat și boia de ardei pe ambele părți și se lasă la odihnit 20 de minute.
Între timp, se trag la tigaie, în ulei de măsline, ciupercile cu o ceapă tocată și se asezonează cu sare, piper, usturoi granulat și cimbru.
Peste bucățile din piept de pui se așază fâșii multicolore de ardei și ciupercile și se rulează strâns.
Pe aceeași temăRulourile din piept de pui se îâmbracă în feliile de bacon și se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.
Între timp, se prepară piureul de păstârnac și sosul de pătrunjel.
Se curăță păstârnacul, se taie în bucăți mai mici și se pune la fiert în supă de legume.
Când este bine pătruns, se scurge și se pasează cu unt, apoi se diluează cu lapte fierbinte și cu smântână grasă.
Pe aceeași temăPătrunjelul se toacă, se trage la tigaie în ulei de măsline și puțin usturoi granulat și se trece prin blender.
Se servesc rulourile din piept de pui cu piureul de păstârnac presărat cu alunele caju mărunțite și sosul de pătrunjel.