Somon în sos de lămâie cu couscous, morcovi și sparanghel
Vă place somonul, dar nu mai știți cum să-l preparați pentru a-i evidenția gustul? Încercați rețeta de Somon în sos de lămâie cu couscous, morcovi și sparanghel, și de combinație veți fi încântați!
Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018, 21:37 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:25Vă place somonul, dar nu mai știți cum să-l preparați pentru a-i evidenția gustul? Încercați rețeta de Somon în sos de lămâie cu couscous, morcovi și sparanghel, și de combinație veți fi încântați!
Ingrediente pentru rețeta de Somon în sos de lămâie cu couscous, morcovi și sparanghel
- 1500 g file de somon
- 400 g couscous
- 1 legătură sparanghel verde
- 1 kg morcovi
- 3 lămâi
- 20 g curcuma
- 1 caserolă cimbrișor
- 1 l smântână de gătit
- 200 g icre de somon
- 1 caserolă chivas
- 20 g curry
- 150 g sare
- 20 g piper
- 500 ml ulei de măsline
- 300 g ceapă albă
- 100 g parmezan ras
- 100 g usturoi
- Microplante
- Flori comestibile
Mod de preparare rețeta de Somon în sos de lămâie cu couscous, morcovi și sparanghel
Somonul se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit.
Se pune couscousul la fiert cu apă și sare, iar când este bine hidratat, se condimentează cu piper, curcuma și se încorporează parmezanul.
Se curăță sparanghelul și morcovii și se blanșează, apoi se scot în apă cu gheață.
Somonul se rumenește la tigaie, în ulei, mai întâi pe partea cu piele și se aromatizează cu cimbrișor și 4-5 căței de usturoi.
Se intorc fileurile de somon și pe partea cealaltă și se lasă să se rumenească, apoi se adaugă smântâna de gătit și lzeama de lămâie.
Se lasă sa fiarbă câteva minute, apoi se trece sosul prin sită să fie fin.
Se pune tigaia din nou la foc cu puțin ulei de măsline și se trag în ea pentru câteva minute, sparanghelul și foi de ceapă.
Se așază preparatele pe farfurii și se decorează cu icre, germeni și flori comestibile.