Rețeta Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant
Gustoasă și hrănitoare, dar și frumos colorată, o Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant, merge servită la orice masă.
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 20:00 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Gustoasă și hrănitoare, dar și frumos colorată, o Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant, merge servită la orice masă.
Ingrediente pentru rețeta Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant
- 800 g mazăre congelată
- Unt de cocos
- 200 ml lapte de cocos
- 150 g bacon feliat
- 200 g parmezan grand padana
- mentă proaspătă
- sare de mare sau sare roz de hymalaya
- Piper boabe multicolor
- Piper măcinat
- 1 l supă de legume
- ardei iute chilli flakes
- 1 căpățână usturoi
- 2 cepe albe
- Pâine proaspătă neagră sau neagră cu semințe
Mod de preparare pentru rețeta Supă cremă de mazăre cu mentă, unt de cocos și bacon crocant
Se pun la fiert legume pentru supă cremă, sau supa de legume gata făcută.
Când dă în clocot se amestecă mazărea prefiartă și se lasă până mai dă o dată în clocot.
Se ridică de pe foc.
Între timp, se trage la tigaie baconul până devine crocant și se pune deoparte.
La blender se dă mazărea cu supa în care a fiert, se pune laptele de cocos, sare și piper și câteva frunze de mentă.
După ce s-au amestecat și pasat bine se mai pune o dată la foc mic, astfel aromele se răspândesc în mixtură mai eficient.
Dacă în procesul de amestecare au rămas coji de la mazăre se trece toată supa prin strecurătoarea de paste.
Se toarnă în farfuriile adânci, se ornează cu frunze de mentă și lapte de cocos, iar fâșiile de bacon se așează câte trei în fiecare farfurie.
Separat, lângă farfurie, vor fi două felii de pâine neagră prăjită, acoperite cu ceapă călită și parmezan răzuit, condimentate cu piper proaspăt sare roz și fulgi de chilli.