Cremoasă, cu o culoare frumoasă și delicioasă această Supă cremă de mazăre cu mentă și bacon crocant, este perfectă a fi servită la orice masă!
Puteți încerca și Supă cremă de țelină, sau Supă cremă de broccoli, plină de vitamine și savoare.
Ingrediente pentru Supă cremă de mazăre cu mentă și bacon crocant
- 450 g mazăre congelată
- 1 ceapă mare
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 cartof mare
- 100 g unt
- 200 ml smântână de gătit
- 1 l apă
- 7-8 frunze de mentă
- sare
- piper
- 400 g bacon afumat
Mod de preparare Supă cremă de mazăre cu mentă și bacon crocant
Se curăță ceapa, se clătește, se toacă solzișori și se călește ușor în unt topit, cu 2 căței de usturoi răzuiți.
Se adaugă rădăcina de păstârnac curățată și tăiată în rondele și cartoful curățat și tăiat în cuburi.
Se amestecă bine ingredientele , se adaugă apă, iar după câteva clocote, se adaugă mazărea congelată.
Când toate ingredientele sunt bine fierte, se trec prin blender împreună cu smântâna pentru gătit și frunzele de mentă, apoi prin sită.
Se asezonează cu sare și piper, după gust și se mai fierbe pentru 1-2 clocote.
În timpul servirii se mai adaugă smântână peste supă cremă de mazăre cu mentă.
Se servește cu bacon tăiat cubulețe și prăjit crocant, cu un plus de smântână și pâine prăjită, crutoane, sau diverse produse de panificație crocante.