Supă olandeză de muștar - Zaanse Mosterdsoep
Inspirată din bucătăria olandeză, rețeta Supă olandeză de muștar, sau Zaanse Mosterdsoep, cucerește prin cremozitate și gust pregnant de muștar.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 04 Noiembrie 2019, 21:01 | Actualizat: Sambata, 21 Noiembrie 2020, 18:09Concurentul Loren Mănoiu, a impresionat juriul emisiunii Chefi la cuțite cu interesanta Rețetă de Supă olandeză de muștar, cremoasă și gustoasă.
Rețeta Supă olandeză de muștar - Ingrediente:
- 1 ceapa medie
- 1 cub de unt
- 1 l stock de pui
- 200 g smântână
- 150 g cremă de brânză
- 2-3 linguri de muștar
- 2-3 linguri de amidon
- 1 ardei iute proaspat sau uscat
- Sare și piper
- bacon
Rețeta Supă olandeză de muștar - Mod de preparare
Se amestecă într-un bol, smantana cu crema de branza si cu mustarul.
Într-un vas, pe foc, se topește untul și se călește ceapa tocată julien, apoi se adaugă stockul de pui și ardeiul iute tăiat fâșii. acesta se lasă doar pentru a da gust picant și se îndepărtează.
Apoi se adaugă amestecul de musștar cu smântână și crema de brânză și se amestecă intens până se omogenizează. Se adaugă amidonul diluat cu puțin stock de pui și se mai lasă supa olandeză de muștar să fiarbă până se îngroașă.
Se servește cu bucăți de bacon trase la tigaie.