Tilapia în crustă de alune cu legume caramelizate și spumă de usturoi
Dacă vă place peștele, dar sunteți în pană de idei cum să-l asezonați pentru a-i inobila gustul, încercați rețeta noastră „Tilapia în crustă de alune cu legume caramelizate și spumă de usturoi”.
Publicat: Joi, 14 Iunie 2018, 08:50 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă vă place peștele, dar sunteți în pană de idei cum să-l asezonați pentru a-i inobila gustul, încercați rețeta noastră „Tilapia în crustă de alune cu legume caramelizate și spumă de usturoi”.
Puteți încerca și acest File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți, sau acest File de șalău cu sos meuniere și cartofi natur. Ambele combinații de pește sunt interesante și gustoase
Ingrediente pentru Tilapia în crustă de alune cu legume caramelizate și spumă de usturoi
- 2 buc pește tilapia
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 1 cub de unt
- 50 g alune de pădure
- frunze de busuioc
- 5-6 căței de usturoi
- 1 lingură smântână
- 1 linguriță oțet sau zeamă de lămâie
- 1 albuș de ou
- 1 ardei gras roșu
- 1 zucchinni
- 1 fenicul
- 1 morcov
- 2 fire sparanghel verde
- 2 linguri zahăr brun
- 1 lingură oțet balsamic
Mod de preparare Tilapia în crustă de alune cu legume caramelizate și spumă de usturoi
Peștele se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaia unsă cu puțin ulei, iar când se întoarce pe partea cealaltă se adaugă un cub de unt pentru cremozitate. Apoi se tăvălește prin alune măcinate grosier, trase la tigaie cu frunze de busuioc tocate fin. Se păstrează la cald.
Legumele se taie în fâșii și se trag la tigaia unsă foarte ușor cu ulei de măsline, apoi se adaugă zahăr brun și se amestecă să se caramelizeze uniform. La final se stropesc cu oțet balsamic și se asezonează cu sare și piper. Sparanghelul se blanșează în apă cu sare, se scoate în apă cu gheață, apoi se scurge și se trage ușor în unt.
Usturoiul se curăță, se pisează fin, cu sare și se freacă cu ulei ca pentru mujdei, apoi se adaugă smântâna și se încorporează albușul bătut spumă cu un praf de sare.