Din categoria conservelor de legume, o delicioasă și simplă rețetă: Tocană de dovlecei pentru iarnă!
Simplă, gustoasă și foarte la îndemână această tocană de dovlecei pentru iarnă, mai ales în zilele de post, sau atunci când nu ai timp să gătești!
Publicat: Joi, 01 August 2019, 09:13 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Simplă, gustoasă și foarte la îndemână, această tocană de dovlecei pentru iarnă, mai ales în zilele de post, sau atunci când nu ai timp să gătești!
Rețeta Tocană de dovlecei pentru iarnă - Ingrediente
- Pentru un vas de 8 litri:
- 5 kg dovlecei
- 500 g ceapă
- 1 kg rădăcinoase(morcov, păstârnac, pătrunjel, țelină)
- 250 ml ulei
- apă
- sare și piper
- cimbru, oregano sau măghiran
- 2-3 foi de dafin
- 500 g pastă de roșii cu ardei, sau bulion
Iată cât de simplu preparăm rețeta Tocană de dovlecei pentru iarnă!
Punem un vas cu 3 l de apă la fiert.
Curățăm și spălăm legumele, apoi le tocăm în cuburi.
Punem uleiul la încins și călim ceapa, doar până își schimbă ușor culoarea și începe să se pătrundă.
Adăugăm și rădăcinoasele și stropim ingredientele din cănd în când câte puțină apă fiartă și le amestecăm să se prepare uniform.
Când încep să se pătrundă bine toate ingredientele, adăugăm dovleceii și completăm cu apă fiartă până umplem vasul.
Lăsăm tocana de dovlecei să fiarbă la foc mediu, până cănd se pătrund bine toate ingredientele.
!REȚETE DE CONSERVE PENTRU IARNĂ!
Apoi adăugăm pasta de roșii și mai lăsăm tocana de dovlecei 12-15 minute, timp în care potrivim gustul de sare și condimente. Foile de dafin nu le lăsăm să fiarbă mai mult de 15 minute, pentru că vor lăsa un gust ușor amărui.
Punem tocana de dovlecei în borcane sterilizate, înfiletăm capacele și le mai dăm la cuptor pentru 5-6 minute, cu focul aprins. După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor până se răcesc definitiv, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.
Iarna, când desfacem borcanele, încălzim tocana și adăugăm verdeață proaspătă. Putem adăuga și niște legume mexicane congelate, sau pur și simplu putem transforma conținulul unui borcan într-o supă cremă.
Vedeți și rețeta Zacuscă de dovlecei!