Rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan, gătită de concurentul Paul Maxim la Chefi la cuțite
A doua farfurie cu rețetă de tocăniță degustată în prima confruntare individuală a fost o delicioasă tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan, foarte apreciată de cei trei chefi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 12:49 | Actualizat: Marti, 10 Noiembrie 2020, 16:02Paul Maxim, concurent în echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, a preparat în cadrul primei confruntări individuale din ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, o rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan cu care i-a impresionat pe cei trei chefi.
Puțin ieșită din sfera clasicului, cu elementele de decor, a fost o încântare pentru papilele celor trei jurați.
Ingrediente pentru rețeta de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan:
-
Pentru tocănița de ciuperci:
- 1 kg ciuperci champignon albe
- 300 gr bacon cuburi
- 2-3 cepe
- 400 ml smântână de gătit
- sare și piper
- ulei de măsline
- puțin chilli
- 300 gr bacon feliat subțire
- 300 gr parmezan
- 1 fir de praz
-
Pentru mămăliga cremoasă:
- 1200 ml apă
- 400 gr mălai
- 50 gr unt
- 50 gr parmezan
- sare
Mod de preparare pentru rețeta de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan
Preparare tocăniță de ciuperci.
Mai întâi se pun la rumenit în puțin ulei cuburile de bacon. Se amestecă bine până se rumenesc, apoi se transferă în alt vas. În locul lor se adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată julien.
Se lasă ciupercile cu ceapa să se prepare până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci, apoi se adaugă condimentele și smântâna. Se amestecă să se omogenizeze și, la final, se adaugă și cuburile de bacon.
Pe aceeași temăPreparare mămăligă cremoasă.
Se fierbe apa, se adaugă sarea, apoi mălaiul în ploaie. Se amestecă constant până fierbe mălaiul, iar la final se adaugă untul și parmezanul răzuit.
Preparare elemente de decor.
Feliile de bacon se dau la cuptor între două tăvi pentru a deveni crocante și a-și păstra forma.
Parmezanul se răzuiește și se formează chipsuri din el, într-o tigaie bine încinsă.
Prajul se taie julien cu un curățător econom, sau cu un cuțit ascuțit.
Se servește tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan, dar și cu chipsuri de bacon și franjurile de praz.