Cum au reacționat jurații când au gustat din preparatul fără sare al echipei roz. Ce a dezvăluit chef Richard Abou Zaki
Echipa roz a primit o provocare neașteptată în cel de-al treilea battle din sezonul 13 Chefi la cuțite de pe 24 aprilie 2024. Concurenții lui chef Richard Abou Zaki au fost nevoiți să gătească fără sare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Mai 2024, 11:56 | Actualizat: Vineri, 10 Mai 2024, 12:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În battle-ul trei din sezonul 13 Chefi la cuțite difuzat pe 24 aprilie 2024, jurații au pus în joc cele mai neașteptate amulete. Chef Richard Abou Zaki, chef Alexandru Sautner și echipele lor au primit o „lovitură” uriașă din partea lui chef Orlando Zaharia.
Liderul echipei verde s-a folosit de un avantaj care a pus în dificultate pe toată lumea. Acesta a avut puterea de a interzice trei ingrediente rivalilor săi. Chef Orlando Zaharia nu a stat prea mult pe gânduri și a ales sarea, zahărul și făina de grâu.
Astfel, chefii au fost nevoiți să își regândească farfuria de la 0, având în vedere criteriile impuse de colegul lor de platou. Proba a fost extrem de dificilă pentru echipa galbenă și echipa roz care au gătit sub presiunea amuletei.
Pe aceeași temăConcurenții au pus accent pe aromele naturale și tehnicile ingenioase, fapt care a dus la un spectacol culinar în platoul sezonului 13 Chefi la cuțite. Adesea, un preparat fără sare nu este pe placul tuturor. Așadar, echipele au fost puse să își depășească limitele în bucătărie.
În ciuda obstacolelor întâmpinate de-a lungul battle-ului trei, chef Richard Abou Zaki și chef Alexandru Sautner au realizat alături de membrii echipelor două farfurii spectaculoase ce au atras imediat atenția degustătorilor.
Telespectatorii au urmărit cu mare atenție momentul degustării, deoarece preparatele concurenților au fost jurizate de fanii show-ului culinar. Aceștia au analizat în amănunt tehnica și plating-ul farfuriilor.
Cum au reacționat chef Orlando Zaharia și chef Ștefan Popescu când au gustat din mâncarea fără sare a echipei roz din sezonul 13 Chefi la cuțite. Ce a putut să spună chef Richard Abou Zaki
Până și chef Richard Abou Zaki a fost luat prin surprindere de faptul că echipa lui a gestionat excelent situația dificilă în care a fost pusă, în cea de-a treia confruntare a sezonului 13 Chefi la cuțite.
Părerile colegilor de platou au fost împărțite atunci când au gustat din preparatul la care au lucrat concurenții lui chef Richard Abou Zaki.
„Nu prea avea gust! Lipsa sării a funcționat. Ce mă bucur că s-a respectat proba până acum, și ingredientele!”, a mărturisit chef Orlando Zaharia.
„Știu! Nu au avut voie să folosească sarea, dar trebuia să pună mai multă soia sau alt înlocuitor. Poate trebuia să-l prăjească, nu să-l fiarbă la abur”, a adăugat și chef Ștefan Popescu.
„Nu a fost așa de ușor. Eu sunt mulțumit de cum au muncit oamenii mei”, a fost reacția lui chef Richard Abou Zaki.
Preparatul echipei roz poate fi „salvat” oricând de un vin Chardonnay Magnus Monte de la Crama Ceptura. Un astfel de sortiment de vin sare, întotdeauna, în ajutorul unor bucate fără sare. Cu eleganța sa distinctă și notele rafinate reușește să aducă acel echilibru perfect, completând fiecare preparat într-un mod subtil, dar memorabil.