Roata rețetelor. Ce poți găti folosind tapioca. Rețeta inedită de caviar vegan din numai două ingrediente
Te-ai gândit vreodată că poți face caviar vegan din numai două ingrediente? Descoperă în rândurile de mai jos o rețetă inedită care se folosește numai de produse vegetale și care nu necesită mare filosofie în bucătărie!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 11 Decembrie 2024, 14:53 | Actualizat: Miercuri, 11 Decembrie 2024, 15:51Tapioca este o substanță făinoasă care se extrage din partea fibroasă a rădăcinii de manioc, un arbust tropical originar din Brazilia. Maniocul este denumit și „cartoful continentului negru”, considerat un aliment de bază clasat pe locul al treilea ca sursă de hrană după orez și porumb.
Tapioca este bogată în proteine, vitamine, minerale și compuși organici, dar nu trebuie consumată niciodată în stare crudă, deoarece rădăcina este foarte toxică. Ingredientul este introdus în diverse feluri de mâncare ori băuturi, dar sub mai multe forme: rădăcină uscată, pastă, fulgi, făină sau sub formă de perle.
Fierte în apă sau lapte vegetal, consistența perlelor de tapioca devine asemănătoare cu a gelatinei, acestea fiind perfecte pentru deserturi cu fructe, budinci sau răcituri cu legume. De asemenea, tapioca este alegerea perfectă pentru persoanele care nu au voie sa consume grâu, cereale și gluten, dar și pentru cele care au probleme cu nivelul ridicat al colesterolului.
Tapioca este o sursă sănătoasă de carbohidrați fără gluten, îmbunătățește digestia, nu conține colesterol și reduce tensiunea arterială.
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas de caviar vegan cu perle de tapioca
Pentru realizarea acestei rețete inedite de caviar vegan cu perle de tapioca ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 30 g tapioca perle
- sos de soia
Mod de preparare
Fierbe într-o oală perlele de tapioca. Acestea se adaugă în apa clocotită și se amestecă constant, folosind o lingură de lemn, pentru a te asigura că nu se lipesc pe fundul cratiței.
Când perlele de tapioca devin transparente și rămâne doar un punct alb în mijlocul fiecăreia, stinge focul, scurge lichidul (folosind o sită deasă, prin care să nu treacă boabele de tapioca) și cătește perlele de tapioca în apă rece.
Într-un bol ceramic, adaugă toate perlele de tapioca fierte, folosind o lingură, apoi toarnă un numar dublu de linguri de sos de soia deasupra lor.
Lasă tapioca la infuzat 1-2 ore, la temperatura camerei, amestecând din cand în cand. Gustă perlele pentru a nu deveni prea sărate.
Când tapioca a preluat culoarea sosului de soia, pe care l-a absorbit complet, clătește din nou perlele, în sită, cu apă rece și bucură-te de caviarul vegan!
Caviarul vegan cu perle de tapioca se poate servi pe felii de pâine integrală prajite, pe un crackers din cereale sau pe felii de castravete.
Caviarul vegan se poate ține la frigider, într-o caserolă dotată cu un capac, timp de patru-cinci zile. Boabele își vor păstra forma foarte bine.
Caviarul vegan poate fi transformat într-un element de decor pentru petreceri și sărbători. Acesta poate fi servit în pahare de shot sau adăugat deasupra supelor creme.
De asemenea, poți experimenta cu lichidul în care sunt infuzate perlele de tapioca fierte: sos de mere, condimentat cu scorțișoară, piper negru și ghimbir, sirop de rodie, oțet balsamic, ulei de ardei iute.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, INTRĂ AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Pe aceeași temă