Antena

Hello Chef, episodul 3. Rețeta de pate de casă din ficat de pui a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

În cel de-al treilea episod al show-ului culinar Hello Chef, Roxana Blenche a făcut magie în bucătărie. A pregătit pate de casă din ficat de pui servit cu jelly de măr, chutney de gutui cu măr și pară, zmeură și salsa de mere Granny Smith, iar la desert, foi de plăcintă cu umplutură de măr și cremă de ou. Și dacă în prima emisiune și misiune Hello Chef a fost invitat Răzvan Babană, în cea de-a treia a urmat un alt Răzvan: Răzvan Fodor.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Duminica, 30 Mai 2021, 13:30 | Actualizat: Joi, 24 Iunie 2021, 15:56
Galerie de imagini
Răzvan Fodor este invitatul celui de-al treilea episod din emisiunea Hello Chef, alături de Chef Roxana Blenche și doctor Cezar
Antena1

În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.

Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.

Iată cum începe aventura unei zile senine de început de vară. Se iau un bucătar, pe chef Roxana Blenche, și un medic cardiolog, pe doctorul Cezar, și se trimit la cumpărături în Kaufland pentru ingrediente, apoi îi așezi la masa de lucru pe bucătarul chef și pe invitatul său.

Ficatul, alimentul cu cea mai mare concentrație de nutrienți

Un pic ca la ea la Maramureș, un pic reinterpretată de însăși chef Roxana Blenche, rețeta de pate de casă din ficat de pui are următorii pași.

Începem cu ceapa albă pe care o tăiem Julien și o aruncăm într-o tigaie cu ulei, dar și cu puțin unt, ca să nu se ardă. Bibilim puțin ficatul, adică îl curățăm, iar dacă există și oameni care nu sunt mari fani ai acestui aliment, doctorul Cezar îi poate convinge de cât de sănătos este pentru organism.

„Ficatul are peste 500 de funcții în organism și este alimentul cu cea mai mare concentrație de nutrienți. Spre exemplu, conține Fier, care combate anemia, vitamina A, care îmbunătățește vederea, acidul folic, care crește fertilitatea, seleniu, necesar pentru tiroidă, vitaminele B, care ne protejează de stres și proteine necesare pentru creșterea musculară, piele, păr și unghii sănătoase”, a spus doctorul Cezar în emisiunea Hello Chef.

Odată curățat, așezăm ficatul peste ceapa din tigaie, iar ulterior punem puțină apă peste ei, plus semințe de anason, piper și puțină sare, la final.

Jelly de măr Granny Smith și chutney de gutui, preparate de Chef Roxana Blenche la Hello Chef

Pentru jelly-ul din mere Granny Smith, avem nevoie de mere, de unt, sare și foi de gelatină.

Mărul este tăiat cubulețe și este pus într-o tigaie încinsă cu unt. Gelatina se ține numai în apă rece, nu caldă, ca să nu se topească și să se hidrateze. „Gelatina s-a hidratat și când vezi că nu mai rămâne nicio urmă de ea în tigaie, înseamnă că e gata”, a explicat Chef Roxana Blenche, fostă concurentă Chefi la Cuțite.

Recomandari A1

Cât despre chutney-ul de gutui cu măr și pară, el se prepară cu zahăr, apă, mere verzi, gutui și pere. Despre gutui, numai de bine, spune doctorul Cezar.

„Sunt bune, de exemplu, anti-mahmureală. Dacă ai făcut o beție într-o noapte, îți bagi niște gutui la cuptor. Sunt foarte bune și pentru doamnele însărcinate, în prima parte a sarcinii pentru că taie greața”, a spus doctorul Cezar.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă, cu ingrediente care se găsesc pe rafturile Kaufland. Cu puțin exercițiu și urmând sfaturile Roxanei sau rețetele de pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Creativitatea se observă la final. Pentru plating vă puteți folosi de două linguri ca să puneți pe farfurie pateul de ficat, așa cum a procedat și Chef Roxana Blenche la Hello Chef.

„Trebuie să conturăm farfuria, să fie bine echilibrată. Trebuie să fie un raport între pate și celelalte ingrediente – chutney-ul de gutui și jelly-ul de măr, între piesa principală, adică acest pate, și restul ingredientelor”, a spus Chef Blenche.

Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, oricine poate intra pe Kaufland.ro.

Whatsapp LinkedIn
hello chef episodul 3 roxana blenche doctor cezar razvan fodor
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Alegeri prezidenţiale 2024 live text. Peste 1 milion de români au pus ştampila pe buletinul de vot. Rezultatele exit-poll, ora 21:00 pe observatornews.ro
Citește și
Hello Chef sezonul 8, 23 noiembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui...
Hello Chef sezonul 8, 23 noiembrie 2024. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie!...
Hello Chef sezon 8, 16 noiembrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche pentru ficăței de pui cu ceapă. Ce...
Hello Chef sezonul 8, 16 noiembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul dat...
Video recomandate
Video
Citește și
Cum poți să te pregătești pentru epilarea braziliană. Sfaturi pentru o piele fină și catifelată Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care sunt diferențele MediCOOL
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre... ZUTV
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi UseIT
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Hello Taste