Cei trei Chefi s-au pus pe povestit! Cele mai frumoase amintiri legate de mucenicii din perioada copilăriei!
Momentele în care rememorezi amintirile din copilărie sunt unele dintre cele mai emoționante. Cei trei "duri" din juriul Iadul bucătarilor și-au deschis sufletul și ne-au povestit câteva frânturi din copilăria lor și mesele de mucenici
Publicat: Miercuri, 04 Martie 2015, 12:09 | Actualizat: Vineri, 26 Februarie 2021, 11:25Momentele în care rememorezi amintirile din copilărie sunt unele dintre cele mai emoționante. Cei trei "duri" din juriul Iadul bucătarilor și-au deschis sufletul și ne-au povestit câteva frânturi din copilăria lor și mesele de mucenici.
1. Povești din copilăria voastra despre mesele de mucenici (aveati vreun obicei anume?)
Scărlătescu: Am amintiri haioase legate de sărbătoarea Mucenicilor. Aveam o vecină lângă bunica, tanti Lenuța, care avea o bucătărie afară, în curte, ca la țară. În fiecare an făcea câte două, trei oale de mucenici, pe care le lăsa afară, într-un dulap. În fiecare an, împreună cu fiica ei și cu ceilalți băieți cu care eram prieten, mergea la ea și, pe furiș, îi luam mucenicii. Erau atât de gustoși! Aveam și o tehnică aparte. Mergeam cu borcane pe care le umpleam ochi și fugeam imediat. Oalele I le lăsam întotdeauna pentru că ne gândeam că sigur mai are nevoie de ele. Mâncam mucenicii făcuți de tanti Lenuța din acele borcane. Când am mai crescut m-am gândit că biata femeie știa că îi furăm din mucenicii și tocmai de aceea și făcea atât de multe oale.
Bontea: Mama făcea în casă mucenicii, manual. Făcea coca, o lăsa să se usuce puțin, apoi forma cu degetul niste cercuri din cocă, pe care le fierbea. Iar eu o ajutam întotdeauna, de la ea am învățat să fac.
Dumitrescu: Am și acum în minte gustul unic al mucenicilor făcuți de bunica.
2. Ce preferati, mucenici moldovenești sau mucenici muntenești?
Scărlătescu: Mie îmi plac cei muntenești. Am crescut cu ei. Anul ăsta o să fac și eu la berărie mucenici pentru 2000 de oameni.
Bontea: Eu sunt obișnuit cu cei muntenești. Soția face în fiecare an mucenici, iar copiilor le plac chiar foarte mult. Eu nu mînânc atât de mult, gust, dar nu sunt un mare fan al lor.
Dumitrescu: Îmi plac cei muntenești. Probabil pentru că în familie la noi se făcea numai acest tip.
Cel de-al doilea sezon ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” debutează cu două ediții, pe 9 și 10 martie, de la 20.30.