Antena

Temperatura pe care trebuie să o ai în frigider pe timp de vară. Cum se setează corect rotița

Frigiderul necesită o temperatură specială în sezonul cald pentru a funcționa optim și pentru a nu risca ca alimentele să se altereze mult mai rapid decât ar fi normal. Iată ce spun experții!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 01 Iulie 2024, 17:53 | Actualizat: Marti, 02 Iulie 2024, 11:34
Galerie de imagini
Temperatura pe care trebuie să o ai în frigider pe timp de vară
Shutterstock.com/ Profimedia

Temperatura din frigider este extrem de importantă pentru menținerea prospețimii alimentelor pentru o perioadă cât mai lungă, iar pe timpul verii aceasta necesită ajustări în mod obligatoriu atât pentru eficiența energetică a echipamentului, cât și pentru conservarea alimentelor în condiții de siguranță.

Pe aceeași temă

Iată cum se reglează corect temperatura din frigider pe timpul verii!

Temperatura pe care trebuie să o ai în frigider pe timp de vară

În sezonul cald, frigiderul necesită o temperatură specială pentru a funcționa optim și pentru a nu risca ca alimentele să se altereze mult mai rapid decât ar fi normal.

Deși multe persoane sunt conștiente că vara frigiderul trebuie setat la o temperatură mult mai joasă, foarte puține știu exact care este setarea ideală pentru un echilibru corect între eficiența acestuia și consumul pe care îl are

Specialiștii susțin că temperatura ideală a frigiderului pe timp de vară ar trebui setată astfel încât alimentele să fie păstrate între 1 și 4 grade Celsius, ceea ce reprezintă cu aproximativ 1 sau 2 grade Celsius mai puțin decât în sezonul rece, potrivit Click!.

Explicația este extrem de simplă, experții motivând faptul că frigiderul trebuie să funcționeze mai puternic pentru a face față căldurii exterioare și pentru a evita alterarea alimentelor.

Pe aceeași temă

În cazul în care frigiderul tău nu are un funcția de măsurare a temperaturii interioare, poți apela la un termometru astfel: se pune termometru într-un pahar cu apă și se lasă în frigider pentru aproximativ 3 ore.

După ce te-ai asigurat că timpul a trecut, verifică termometrul și astfel vei afla temperatura exactă din frigiderul tău. Nu uita să o reglezi corect în funcție de anotimp.

Pentru a seta corect termostatul manual în cazul frigiderelor mai vechi, trebuie să știi faptul că rotițele marcate de la 1 la 5 sau de la 1 la 10 pot avea o relevanță extrem de importantă.

Recomandari A1

Pe timpul verii, experții recomandă setarea termostatelor pe bază de rotiță la aproximativ 60% din capacitatea acestora, adică la nivelul 3 pe o scara de la 1 la 5, sau nivelul 6 pe o scara de la 1 la 10.

Nu uita că la fel de importantă este și temperatura din congelator.

Unii producători de electrocasnice recomandă o temperatură de -18 grade Celsius, aceasta fiind o temperatură standard pentru asigurarea unei conservări eficiente a alimentelor pe un termen cât mai lung.

Pe aceeași temă

Pentru a te asigura că nu ai un consum extrem de mare în timpul verii trebuie să ții cont de curățarea regulată a condensatorului, de verificarea garniturilor ușii pentru a nu exista scurgeri de aer, de a nu supraîncărca frigiderul, de a evita deschiderea frecventă a ușii și, bineînțeles, de a te asigura că ușa frigiderului este închisă bine.

Whatsapp LinkedIn
temperatura frigider vară grade
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Turneul de tenis de masă | WTT China Smash 2024 se desfășoară LIVE în AntenaPLAY. Până pe 6 octombrie, fii alături de sportivii români!
Stirile zilei "A venit poliţia că a găsit un câine cu cocoşul în gură". Apelul la 112 al unei bătrâne, care a pus agenţii din Bacău în alertă
Videoclipul zilei
Citește și
Super Neatza, 9 octombrie 2023. Febra la copii! Ce trebuie să știe orice părinte și cum ar fi bine să...
Care este temperatura „ideală” de avut în casă în timpul iernii, pentru a evita condensul, umezeala...
Care este temperatura „ideală” de avut în casă, astfel încât să menții facturile la minimum...
Care este cea mai bună temperatură pentru a spăla lenjeria de pat și de a economisi bani. Specialiștii...
Video recomandate
Video
Citește și