De ce nu ar mai trebui să consumați pâine feliată. Aceste motive o să vă facă să vă gândiți de două ori atunci când o cumpărați
Pâinea gata feliată și ambalată economisește timp. Din acest motiv, majoritatea cumpărătorilor o aleg ca variantă optimă și la îndemână. Însă, există câteva motive pentru care ar trebui evitată sau cel puțin consumată moderat. Iată despre ce este vorba!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 03 Octombrie 2022, 15:44 | Actualizat: Joi, 27 Octombrie 2022, 10:08Pâinea este nelipsită din casele oamenilor, indiferent de tipul acesteia. Iar dacă mai este și proaspătă, succesul său pe mesele oamenilor este garantat. Însă, din comoditate, dar și din cauza programului încărcat și al timpului alert, oamenii preferă să cumpere pâinea gata feliată. Care este motivul pentru care ar fi bine să renunțați la acest obicei.
Pe aceeași temăMotivul pentru care oamenii ar trebui să limiteze consumul pâinii gata feliate
Cei mai mulți oameni preferă o pâine gata feliată, mai ales, datorită faptului că economisesc timp, iar feliile sunt perfecte. Aceștia nu mai trebuie să facă gesturi de precizie, ci pur și simplu să își aleagă felia și să o ungă cu bunătățile din cămară. Dar, există mai multe motive care o să vă facă să vă gândiți de două ori atunci când veți dori să mai cumpărați o pâine feliată, potrivit Spynews:
1. Pâinea nefeliată este mai ieftină decât cea feliată.
2. Pâinea feliată poate mucegăi mai repede.
3. Depozitarea pâinii feliate într-o pungă în frigider duce la umezirea pâinii, din cauza condensului care se creează.
4. Pâinea feliată riscă să se usuce mai repede decât cea întreagă.
5. Și cel mai important, pâinea feliată are mai multe calorii, din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii care o taie. Acest lucru se practică pentru ca feliile de pâine să nu se lipească între ele.
Pe aceeași temăTrucuri prin care puteți salva feliile de pâine uscată
Pâinea gata feliată prezintă un un risc mai mare de a se usca mai repede. Motiv pentru care mulți oameni preferă să o arunce, ducând și la o risipă al alimentului. Însă, gospodinele au descoperit câteva metode care să facă pâinea din nou moale, precum cea scoasă din cuptor.
Aveți nevoie de o cană cu apă, pe care să o puneți în cuptorul cu microunde, deasupra căreia se va pune felia de pâine uscată. Aceasta trebuie să stea pentru cinci minute, în cuptorul pornit la cea mai mare putere. După acest truc, felia de pâine va fi, din nou, proaspătă.