Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă ții pâinea în frigider, de fapt! Efectul la care nu te-ai fi gândit niciodată

Ce se întâmplă dacă ții pâinea în frigider timp de câteva zile? Specialiștii au dezvăluit răspunsul și mulți au fost uimiți.

paine in frigider Galerie
Puține persoane știu ce se întâmplă atunc când pui pâinea în frigider | sursa foto: Shutterstock

Pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de pe mesele românilor, indiferent de sezon. Albă, cu semințe, graham, neagră sau toast, aceasta este consumată la mai toate mesele zilei. În general, aceasta este depozitată în pungi sau în cutii speciale, dar puțini sunt cei care știu ce se întâmplă dacă pui pâinea în frigider timp de câteva zile.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când îți rozi unghiile. Vezi ce spun specialiștii și cum poți scăpa de acest tic

Ce se întâmplă dacă ții pâinea în frigider timp de câteva zile, de fapt

În general, atunci când cumpărăm pâine, pe lângă sortimentul preferat, alegem produsele în funcție de prospețimea lor sau de termenul de valabilitate. Totuși, în încercarea de-a savura produsul cât mai multe zile, unele persoane aleg să pună pâinea la frigider, fără să știe ce se întâmplă, de fapt.

Citește și: Annie Windley a mâncat doar o felie de pâine timp de 5 ani și a ajuns la 28 de kilograme! Cum arată azi

Specialiștii explică faptul că acest obicei nu ajută la păstrarea prospețimii, ba chiar are și un efect negativ. Atunci când pâinea este băgată în frigider, moleculele de amidon din aceasta se recristalizează rapid în prezența temperaturilor mai scăzute și acest lucru grăbește practic uscarea sau mucegăirea.

Dacă vrei să păstrezi pâinea pentru mai mult timp, tot ce ai de făcut este să o pui într-o pungă strânsă cât mai bine, eliminând tot aerul din interior. Cea mai bună temperatură este cea a camerei, nu cea din frigider. Dacă ai cumpărat pâine de la brutărie, atunci cu siguranță ai observat că aceasta este ambalată într-o bucată de hârtie. Când ajungi acasă este indicat să scoți produsul de panificație din ambalaj și să învelești pâinea într-o bucată de folie alimentară (cling). Și cutiile de depozitat pâinea sunt la fel de bune, dacă nu vrei să folosești pungi.

Citește și: Ce ar trebui să știm despre pâinea de zi cu zi. Câtă ar trebui să consumăm și ce tip de pâine este recomandat

Iată așadar ce se întâmplă dacă pui pâinea la frigider, dar efectul este complet diferit dacă vine vorba despre congelator.

Dacă ai cumpărat prea multe produse și nu vrei să faci risipă sau dacă pur și simplu vrei să pui câteva felii la păstrat pentru momentele când rămâi fără pâine, te poți folosi cu succes de congelator. Poți congela inclusiv franzele întregi, potrivit celor de la goodhousekeeping.com.

De asemenea, specialiștii recomandă să nu te grăbești să arunci pâinea uscată, ci să cauți metode de-a valorifica totul. Poți să faci bruschete sau crutoane sau poți folosi pentru a adăuga o crustă crocantă diferitelor preparate.

Citeşte şi: Macron a intrat în bârlogul ursului și a fost mutilat de Putin. Culisele întâlnirii dintre cei doi

Care sunt produsele din dulapul tău de la baie care pot duce la apariția unor boli grave sau infecții... O femeie și-a comandat mâncare, dar când livratorul i-a adus punga a făcut o descoperire uluitoare. Peste ce a dat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x