Desert delicios: Biscuiti cu lapte batut
Acesti biscuiti sunt foarte fragezi si aromati, putand fi serviti la micul dejun cu lapte si gem.
Publicat: Luni, 05 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 17 Ianuarie 2021, 20:47- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 175g de faina (amestecata cu 1 lingurita si jumatate de praf de copt), plus extra pentru tapetat;
- 1 lingura de zahar;
- ¼ de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- 50g de unt rece;
- 175ml de lapte batut;
- 2 linguri de smantana sau lapte, pentru uns.
Mod de preparare:
1. Incingeti cuptorul la 180º C/gaz 6. Asezati intr-un bol mare sau in robotul de bucatarie faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si un strop generos de sare. Framantati untul cu degetele sau in robotul de bucatarie pana ce obtineti bucatele fine. Adaugati lapte batut pana cand se formeaza un aluat umed.
2. Asezati compozitia pe o suprafata tapetata cu faina si framantati o data sau de doua ori pana se omogenizeaza. Intindeti aluatul cu mainile pana obtineti un dreptunghi de aprox. 20cm x 10cm si cu o grosime de 1cm. Taiati in doua pe lungime, apoi taiati fiecare jumatate in 6 triunghiuri, trecand cutitul prin faina dupa fiecare taiere ca sa nu se lipeasca.
3. Asezati biscuitii in tava la 5cm distanta unii de altii. Ungeti cu lapte sau smantana si dati la cuptor 10-12 minute, pana cand biscuitii au crescut si s-au rumenit. Lasati-i putin la racorit inainte de a servi.
FOTO: goodfood.ro