Reteta: Ceafa cu fasole si naut, sub capac
Aromata, gustoasa, mult mai usoara decat o friptura din porc traditionala. Sa fiti sanatosi!
Publicat: Luni, 02 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Marti, 09 Februarie 2021, 21:58- 1 bucata de ceafa
- fasole boabe
- naut
- dovlecei
- un ardei
- condimente: enibahar, piper, sare grunjoasa, zahar brun, coji de portocala uscate, oregano, busuioc
Mod de preparare:
1. Ceafa se taie felii groase de un centimetru si un pic, se presara peste ele un amestec de enibahar, piper, sare grunjoasa, zahar brun, coji de portocala uscate si ramurica de oregano.
2. Peste carne se pune ardeiul taiat in rondele si dovlecelul facut bucati. Capacul se pune pe oala si oala pe foc mic timp de 40 de minute.
3. Nautul se adauga (fiert, din conserva, si scurs) peste carne si legume.
4. Se pune si fasolea (tot din conserva, si tot bine scursa) si apoi se lasa sa se abureasca sub capac. Puteti pune cateva frunze de busuioc si sa lasati apoi mancarea sub capac timp de zece minute.
Pentru a vedea reteta in imagini, intrati aici!