Reteta: Mic dejun englezesc
Aceasta specialitate combina toate ingredientele clasice ale unui mic dejun englezesc intr-o singura tigaie. Pentru varianta fara carne inlocuiti carnaciorii Chipolata cu unii vegetarieni (de soia) si nu mai puneti sunca, in schimb adaugati o cantitate considerabila de ciuperci.
Publicat: Sambata, 14 Mai 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 00:08Ingrediente:
- 4 carnaciori Chipolata de porc, de cea mai buna calitate (puteti folosi insa orice salam semiuscat de buna calitate);
- 4 felii de sunca afumata de porc;
- 140g de ciuperci champignon;
- 6 oua batute;
- 8 rosii cherry, taiate pe jumatate;
- o mana de branza Cheddar rasa (daca doriti);
- o lingura de ceapa de tuns maruntita.
Preparare:
1. Se incinge o tigaie de marime medie la foc iute si se adauga carnaciorii; se prajesc aprox. 3 minute Se adauga sunca si se rumeneste pentru 5 minute pe ambele parti, pana cand devine crocanta. Se presara ciupercile si se calesc impreuna inca 3-5 minute Se scurge surplusul de grasime si se rasfira toate ingredientele.
2. Se condimenteaza ouale si se rastoarna in tigaie peste restul ingredientelor. Se amesteca usor cu o furculita aprox. 2 minute la foc mic pana cand amestecul prinde consistenta. Se adauga rosiile, branza (daca e cazul) si ceapa de tuns si se lasa la foc mediu aprox. 2 minute Se portioneaza si se serveste cu sosurile dumneavoastra preferate.
Citeste si Good Food Romania!