Reteta: piureu de cartofi la aburi, cu usturoi
Toata lumea face piureu simplu de cartofi, una dintre cele mai comune garnituri din bucataria romaneasca, folosita in special la fripturi si snitele, insa piureurile de cartofi pot deveni mai speciale daca adaugam diferite alte ingrediente in ele. Cum ar fi...usturoiul.
Publicat: Vineri, 13 Mai 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 00:08- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente (2 portii):
patru cartofi mari;
trei catei de usturoi;
3 linguri ulei de masline;
3 linguri lapte;
sare si piper.
Preparare (10 minute):
Si daca toata lumea fierbe cartofii in apa, tu de ce sa nu ii faci la aburi? Curata-i de coaja, taie-i in bucati mai mari, apoi pune-i in steamer, pentru 10 minute, sau pana cand se inmoaie.
Intre timp toaca marunt usturoiul si lasa-l cateva minute sa respire, sa se infuzeze.
Amesteca apoi bine cartofii inmuiati cu uleiul de masline, cu usturoiul zdrobit, cu laptele (la temperatura camerei), cu sare si cu piper dupa gust, totul cu ajutorul unei furculite. Pentru un aspect placut se pot pune cateva bucatele de ceapa verde deasupra, tocata marunt.
Pofta buna!