Reteta: Placinta cu dovleac a la Radu Anton Roman
O reteta de placinta cu dovleac din colectia "Povestile Bucatariei Romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si reeditata de Jurnalul National. Vineri, 16 iulie, ai primul volum, "Dobrogea si Campia Romana", impreuna cu ziarul, la pretul de 14,9 lei.
Publicat: Joi, 15 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- un kg faina;
- 3 oua + un ou de uns;
- 400 g zahar;
- o nuca de drojdie;
- o ceasca mare cu lapte;
- 3 linguri de smantana;
- un castron cu dovleac ras;
- un pachet si jumatate de unt;
- 50 g uns tava;
- zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, mirodenii dupa gust.
Se desface drojdia in lapte cald si smantana. Se freaca untul cu zahar pana se face, apoi se adaugă ouale, drojdia cu lapte si smantana. Dupa ce s-au amestecat, se adauga faina, si se framanta cat de bine; se lasa sa respire. Se unge o tava cu unt. Se intinde aluatul foaie cat tava, cu pereti cu tot, cat sa inveleasca placinta. Se umple foaia cu dovleac, se inchide ca un plic, se unge cu unt si ou, se da la cuptor, cu foc mic, cam o jumatate ora, poate mai mult.
foto: verticalonline.ro