Reteta: Rulouri cu somon si spanac
Daca vrei un sandvici rapid si hranitor, insa te-ai plictisit de varianta clasica, alege lipia in loc de felii de paine si variaza ingredientele cu care il umpli. Mazi propune pentru revista Good Food Romania o reteta de rulori cu somon, usor de facut si de mancat.
Publicat: Luni, 28 Iunie 2010, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:58Timp de preparare: 20 de minute; 12 portii; fara foc.
Ai nevoie de:
- 24 de felii de somon afumat (pentru varianta vegetariana inlocuieste somonul cu fasii de ardei copti, scursi de ulei)
- 6 oua fierte tari, racite, curatate de coaja si taiate in felii
- 200 gr. de frunze de baby spanac
- 12 lipii mari (ca sa se infasoare bine lipiile, lasa-le putin la microunde pe treapta mediu)
- pentru maioneza cu mustar:
200g de maioneza light
6 linguri de mustar Dijon
1 ceapa mica rosie, taiata foarte fin
Preparare:
1. Se amesteca maioneza cu mustarul, se imparte in doua boluri mici, apoi se adauga ceapa intr-unul dintre boluri.
2. Se unge fiecare lipie cu maioneza cu ceapa, se adauga cate doua felii de somon, cateva felii de ou si cate o mana generoasa de spanac.
Se infasoara strans. Se pot face cu cateva ore inainte si se pastreaza la frigider acoperite. Pentru servit se taie fiecare rulou pe diagonala in cate 2 bucati. Se serveste cu extra maioneza cu mustar.
O portie are 356 kcalorii, deci nu e exagerat ;)
Pofta buna!
sursa: Good Food