Reteta zilei: Fritta cu cartof dulce, bacon si rucola
Cartofii dulci dau acestei frittata un gust usor dulceag, ce se completeaza perfect cu rucola si bacon. Serveste cu salata proaspata, paine neagra cu seminte si masline.
Publicat: Marti, 20 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:45- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- 650g de cartofi dulci;
- 1 lingurita de boia dulce;
- 6 felii de bacon, taiate marunt;
- 50g de rucola;
- 8 oua;
- 150ml de smantana lichida;
- 75g de mozzarella.
Mod de preparare:
1. Se decojesc cartofii si se fierb timp de 6-7 minute. Se taie in felii subtiri si se presara cu boia dulce. Se rumeneste baconul intr-o tigaie antiaderenta, la foc potrivit, timp de 3-4 minute.
2. Se incalzeste cuptorul la 180° C si se unge cu ulei de masline o tava, in care se asaza in straturi feliile de cartof, baconul si rucola. Se bat ouale cu smantana si cu un praf de sare si piper, se toarna peste cartofi si deasupra se presara mozzarella rupta in bucati mici. Se coace la 180° C timp de 30 de minute, pana devine aurie.
Citeste si Good Food!