Reteta zilei: Fritta cu cartof dulce, bacon si rucola
Cartofii dulci dau acestei frittata un gust usor dulceag, ce se completeaza perfect cu rucola si bacon. Serveste cu salata proaspata, paine neagra cu seminte si masline.
Publicat: Marti, 20 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:45- Luni, Marți și Miercuri de la 20:30, Nea Mărin se întoarce! Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Ingrediente:
- 650g de cartofi dulci;
- 1 lingurita de boia dulce;
- 6 felii de bacon, taiate marunt;
- 50g de rucola;
- 8 oua;
- 150ml de smantana lichida;
- 75g de mozzarella.
Mod de preparare:
1. Se decojesc cartofii si se fierb timp de 6-7 minute. Se taie in felii subtiri si se presara cu boia dulce. Se rumeneste baconul intr-o tigaie antiaderenta, la foc potrivit, timp de 3-4 minute.
2. Se incalzeste cuptorul la 180° C si se unge cu ulei de masline o tava, in care se asaza in straturi feliile de cartof, baconul si rucola. Se bat ouale cu smantana si cu un praf de sare si piper, se toarna peste cartofi si deasupra se presara mozzarella rupta in bucati mici. Se coace la 180° C timp de 30 de minute, pana devine aurie.
Citeste si Good Food!