Reteta zilei: Salata de pui la cuptor, in 15 minute
Exista o gramada de salate pe baza de pui, insa astazi va propunem una in care pieptul de pui e facut la cuptor, fara a fi atins de nici o picatura de ulei in procesul de preparare. Reteta de astazi este indicata pentru un pranz sau o cina usoara si sanatoasa.
Publicat: Vineri, 06 August 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente (4 persoane):
- patru piepti de pui;
- 250 grame amestec de salata verde si varza tocata marunt;
- o legatura mica de busuioc, maruntita;
- doua linguri de oregano (de preferinta proaspat);
- o lingurita de gorgonzola;
- doua linguri de de zeama de lamaie;
- sare si piper.
Ingrediente dressing:
- doua linguri de zeama de lamaie;
- o lingura de ulei de masline;
- sare si piper.
Preparare:
- preincalziti bine cuptorul si plasati in interiorul acestuia un vas metalic, care sa se incinga bine;
- in timp ce lasati la cuptor vasul de metal sa se incinga, spalati bine verdeata si apoi faceti o salata din verdeturi, oregano si busuioc;
- cand vasul din cuptor s-a incins, puneti pieptul de pui in ea, dat cu sare si cu piper; daca aveti cum sa lasati si pielea puiului, faceti asa, si o eliminati la final, fiindca altfel pieptul are tendinta de a se usca; tineti puiul cam 15 minute la foc mediu;
- pe final de tot, adaugati gorgonzola peste pui si mai lasati inca un minut;
- amestecati verdeata cu uleiul de masline si cu zeama de lamaie, puneti salata pe farfurie si deasupra asterneti pieptul de pui facut la cuptor.
Valoare nutritiva:
O portie are 350 de calorii si un continut de triptofan imens (200% din necesarul zilnic), ridicat de vitamina B3 si proteine (100%), si mare de vitamina B, seleniu, fosfor, vitamina A si C.
Pofta buna!
Citeste si Miel cu rozmarin in 15 minute!
foto: dolce-carini.com