Cea mai dulce băutură a toamnei este pe toate mesele românilor. Care este ingredientul secret care face mustul să țină mai mult
Mustul, delicioasa bătură a toamnei, este din nou în piețe și pe mesele românilor. Iată ce trebuie să adaugi pentru a te bucura de el mai mult timp.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 02 Octombrie 2024, 13:30 | Actualizat: Miercuri, 02 Octombrie 2024, 13:30- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mustul este printre cele mai îndrăgite băuturi naturale preparate de români. Fie că e pregătit în casă, fie că este cumpărat, mustul îi încântă atât pe cei mari, cât și pe cei mici.
Singura problemă este că nu rezistă foarte mult. Însă există câteva trucuri prin care te poți bucura mai mult timp de delicioasa băutură.
Pe aceeași temăCea mai dulce băutură a toamnei este pe toate mesele românilor. Care este ingredientul secret care face mustul să țină mai mult
Cel mai important pas în obținerea unui must bun este alegerea strugurilor. Aceștia trebuie să fie proaspeți, copți foarte bine și, mai ales, trebuie îndepărtate boabele stricate.
Deși mustul este mai des făcut din boabe negre, el se poate face și din cele albe.
Odată ce ai ales strugurii potriviți, trebuie să-i zdrobești și să strecori sucul, astfel încât să nu rămână sâmburi sau resturi în băutura ta. Aceste depozite suplimentare ar putea strica gustul mustului.
După ce ai făcut toate acestea, pentru limpezire, poți să-l lași să se limpezească singur sau poți să îl fierbi ușor. Dacă alegi prima variantă, trebuie să aștepți câteva zile, după care să îl strecori din nou pentru a obține un lichid curat.
Potrivit unei surse, pentru ca mustul să reziste mai mult este nevoie de adăugarea conservantului, aproximativ 1 gram la fiecare litru. Acesta trebuie dizolvat într-o cană cu must încălzit, după care amestecat cu întregul conținut.
De asemenea, se poate folosi aspirină pentru conservarea mustului. O tabletă pisată la 1 listru de must. Aceasta se adaugă în mustul cald și se fierbe puțin. În acest mod te poți bucura mai mult timp de gustul dulce al băuturii.
Însă există și un ingredient secret natural care face ca mustul să fie bun chiar și câteva luni. Este vorba de hrean.
Conform sursei menționate anterior, se rade hrean și se pune la macerat în must pentru aproximativ două săptămâni. În acest mod, băutura rămâne proaspătă câteva luni.
După cele două săptămâni, mustul trebuie filtrat și depozitata în sticle sterilizate.
Însă dacă nu vrei să adaugi nimic în must, poți depozita băutura la rece, în frigider, timp de câteva săptămâni, încetinind astfel procesul natural de fermentare.
De asemenea, îl poți ține la congelator pe perioade lungi. Când dorești să îl consumi, trebuie să îl scoți cu câteva ore înainte de la congelator, lăsându-l la dezghețat. Indicat este să fie depozitat în sticle de sticlă, deoarece plasticul i-ar putea afecta gustul.
Pe aceeași temăBeneficiile consumului de must
Deși, de multe ori, mustul este consumat datorită gustului delicios și dulce, acesta are beneficii incredibile asupra sănătății.
Băutura toamnei este plină de antioxidanți, de vitamine și minerale benefice organismului.
Totodată, consumul regulat de must ajută inma, îmbunătățește memoria și stimulează metabolismul. De asemenea, previne problemele digestive și oferă un ten strălucitor și sănătos.