Rețetă de ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri
Ciorbele de pasăre sunt printre cele mai gustoase, adorate și de cei mari și de cei mici, mai ales când pasărea este crescută într-un mod cât mai natural. Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne-a încântat cu o interesantă rețetă de Ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 07 Septembrie 2020, 10:30 | Actualizat: Vineri, 20 Noiembrie 2020, 16:38Ciorbele de pasăre sunt printre cele mai gustoase, adorate și de cei mari și de cei mici, mai ales când pasărea este crescută într-un mod cât mai natural. Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne-a încântat cu o interesantă rețetă de Ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri.
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri:
- 1-2 cocoșei de munte, sau un cocoș mare de curte
- 1/2 ceapă
- 1-2 morcovi
- 1/2 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de păstârnac
- 1/2 ardei roșu
- 1 roșie mai mare
- 800 gr castraveciori murați, cu lichid cu tot
- leuștean și mărar
- Pentru tăițeii de casă:
- 1 ou
- 100 gr făină
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri
Porționăm carnea de cocoș și o punem la fiert în 2 litri de apă. Așteptăm să înceapă să fiarbă și îndepărtăm dpuma care se formează.
Când carnea începe să se pătrundă, curățăm ceapa și rădăcinoasele, le tocăm în cuburi mai mari și le adăugăm în ciorbă. Ardeiul și roșia se adaugă spre final de fierbere.
Pe aceeași temăÎntre timp, pregătim și tăițeii de casă.
Pentru a pregăti tăiței de casă, se crene făina și se amestecă cu oul și un praf de sare, până rezultă un aluat ferm. Aluatul de tăiței se lasă la odihnit 30 de minute, acoperit cu folie. Apoi, se întinde aluatul într-o foaie subțire, pe planșeta înfăinată și se taie cu cuțitul în fâșii lungi și subțiri. Se presară făină peste fâșii și se lasă la uscat, la temperatura camerei.
Când toate legumele și carnea sunt pătrunse, adăugăm castraveciorii tăiați în cuburi, dar și zeama acestora. Apoi vom adăuga tăițeii de casă și mai târziu roșia decojită și tocată și ardeiul curățat și tocat.
Pe aceeași temăGustăm ciorba de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri și dacă mai necesită, mai potrivim gustul cu sare.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, adăugăm și mărar verde și leuștean verde, tocate mărunt.
Este pur și simplu deosebită o astfel de ciorbă de cocoș cu tăiței de casă și castraveciori acri!
Să vă fie de folos!