Rețeta lui Chef Munti - Supă de ceapă franțuzească
Chef Munti, câştigătorul de la Chefi la cuţite, găteşte la Star Matinal supă de ceapă franţuzească.
Autor: Maria Udrea Publicat: Vineri, 01 Noiembrie 2019, 12:06 | Actualizat: Duminica, 07 Martie 2021, 21:54Chef Munti, câştigătorul de la Chefi la cuţite, ne propune să încercăm rețeta Supa de ceapă franțuzească.
Supa de ceapă franțuzească este o foarte gustoasă supă preparată cu multă ceapă călită în unt și fiartă în supă de carne și servită cu pâine prăjită, gratinată cu brânzeturi.
Ingrediente pentru rețeta Supă de ceapă franţuzească:
- Pentru un vas de 4 l:
- 1 kg aripioare de pui, sau tacâmuri
- 500 g ceapă galbenă
- 500 g ceapă roșie
- 50-75 g unt
- 1 pahar coniac
- 1 pahar de cidru
- sare și piper
- cimbrișor și cimbru
- 2-3 foi de dafin
- brânză emmentaler
- parmezan
- felii de pâine toast
- puțin ulei de măsline
- oregano
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare pentru rețeta Supă de ceapă franţuzească:
Din carnea de pui se prepară o supă cu sare și piper. Se adaugă și mirodeniile pentru un plus de aromă.
Ceapa roșie și cea albă, curățate și tocate, se călesc în unt, apoi se sting cu coniacul și cidrul și se lasă la fiert până se evaporă alcoolul. Se completează cu supa de pui fierbinte și se lasă la fiert până se reduce și devine cremoasă.
- CITIȚI ȘI Rețeta Bergensk Fiskesupe. O delicioasă supă cremă de pește din bucătăria norvegiană!
Supa de ceapă franțuzească se porționează în boluri de ceramică și se lasă la temperat. Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părți, în puțin ulei de măsline cu oregano și usturoi. Se așază feliile de pâine deasupra supei din boluri, iar peste ele se presară cele două tipuri de brânză, răzuite. Se dau bolurile cu supa la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute până când se gratinează supa frumos.
Este pur și simplu deosebită această supă de ceapă franțuzească, odată încercată, se va cere repetată!
Pofta buna!