Dacă sunteți fanii supelor de pește, rețeta Bergensk Fiskesupe, cu siguranță vă va cuceri. Este o delicioasă supă cremă de pește din bucătăria norvegiană.
Rețeta supă cremă de pește - Ingrediente
- 1.5 kg pește alb (cap, oase,etc)
- 300 gr morcovi
- 100 gr ceapă
- 100 gr țelină tulpină
- 2 buc. praz
- 10 gr piper boabe
- 200 gr țelină rădăcină
- 1 l smântână lichidă
- 500 gr smântână acră
- 500 gr somon file
- 200 gr făină albă de grâu
- 500 gr file de cod
- 400 gr făină de cartofi
- 50 gr usturoi pudră
- 50 gr ceapă pudră
- 50 ml oțet de vin alb
- 2 ouă
- 20 gr nucșoară pudră
- Sare
Rețeta supă cremă de pește - Mod de preparare
Pentru stockul de pește se pun la fiert, la foc mediu tacâmurile de pește cu morcovii, ceapa, țelina tulpină, sare și piper.
Se toacă legumele și se pun la fiert în smântâna lichidă și stock.
Smântâna acră se amestecă cu oțetul și se adaugă amestecând continuu pentru omogenizare.
Se adaugă și făina diluată cu apă.
Apoi se adaugă si cubulețele de pește.
- Vedeți și Rețeta Clam chowder – o supă cremă gustoasă și sățioasă, cu multe legume, pește și fructe de mare!
Pentru chiftelele de pește se amestecă în blender fileul de cod cu sare, nucșoară, pudră de ceapa, pudră de usturoi și puțină smantana lichidă.
Se încorporează făina puțin câte puțin până se leagă compoziția.
Se modelează chiftelele, se fierb în apă clocotită cu sare și se scot în apă cu gheață.
- Vedeți și Rețeta Quick Asian fishcakes!
Supă curry de somon. O rețetă inspirată din bucătăria thailandeză... Desert Chefi la TV. Un desert spectaculos și foarte reușit!...