Desert: Reteta Briose cu stafide si banane
Sunt perfecte pentru micul dejun - consistente, nu prea dulci, bogate in fibre - si atat de simplu de facut, incat, imediat ce-am pregatit prima tava, au devenit briosele mele preferate.
Publicat: Luni, 09 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 04 Februarie 2021, 16:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru reteta Briose cu stafide si banane:
125g de faina integrala
125g de faina alba
1 lingurita praf de copt
100g de zahar brun
3 banane coapte
2 oua
100ml ulei de floarea-soarelui
1 mana de stafide
1 mana de seminte de in
1 mana de seminte de floarea-soarelui
Mod de preparare pentru reteta Briose cu stafide si banane:
• 1. Cuptorul se incinge la 180° C. Intr-un bol se amesteca faina albasi cea integrala cu praful de copt. Se adauga zaharul, stafidele si semintele (pastrand cateva si pentru decorare), ouale, uleiul si bananele pasate.
• 2. Se amesteca totul cu o lingura, pana se obtine o compozitie omogena.
• 3. Cu o lingura, compozitia se toarna egal in cele 12 forme ale tavii de briose. Deasupra fiecareia se presara cateva seminte de in si de floarea-soarelui. Se da la cuptor timp de 30 de minute, pana ce briosele sunt aurii.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!