Desert de post: Rețeta Negresa cu gem si nuci
Iata o prajitura rapida ideala pentru persoanele care tin post!
Publicat: Miercuri, 14 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 23 Ianuarie 2021, 15:16- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Negresa cu gem si nuci:
- 1 cana de gem;
- 1 cana de apa calda;
- 1 cana de zahar;
- 2 plicuri zahar vanilinat;
- 1/2 cana de ulei;
- 1 plic praf de copt;
- 1 lingura zeama de lamaie;
- 3 cani de faina;
- 1/2 cana de cacao;
- 1 lingurita de scortisoara;
- 1 cana de nuci tocate ;
- 1 varf de cutit sare.
Mod de preparare pentru rețeta Negresa cu gem si nuci:
1. Se amesteca gemul cu apa calda, apoi se adauga uleiul, zaharul, zaharul vanilinat, pudra de cacao, scortisoara, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina. Se amesteca usor pana cand se omogenizeaza. La final, se toarna si nuca pisata.
2. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu faina si se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Incercati prajitura cu un betisor, pentru a vedea daca s-a copt in interior.
Poftă bună!
FOTO: chocolatefountainguide.net