Desert delicios: Reteta Papanasi indragostiti cu dulceata de cirese
Papanasii reprezinta un desert specific romanesc, care face adevarate furori peste hotare. Daca va hotarati sa va delectati in aceasta dimineata cu cativa papanasi indragostiti, nu trebuie sa dedicati decat 30 de minute din timpul vostru pentru prepararea lor.
Publicat: Joi, 29 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 29 Ianuarie 2021, 22:30- Luni, Marți și Miercuri de la 20:30, Nea Mărin se întoarce! Poftiți pe la noi: Poftiți în Dobrogea, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Formula 1™ se vede în AntenaPLAY! Nu rata Marele Premiu din Imola pe 19 mai, de la 19:45 în AntenaPLAY!
Ingrediente pentru reteta Papanasi indragostiti cu dulceata de cirese:
400 g branza de vaci
2 oua
5 pliculete zahar vanilat
1 lingura cu varf zahar pudra
3 linguri de gris
un praf de sare
200 g smantana
dulceata de cirese/ visine sau orice altceva preferati
hartie de copt si putin ulei de uns tava
Mod de preparare pentru reteta Papanasi indragostiti cu dulceata de cirese:
1. Se amesteca branza de vaci cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul, iar apoi se amesteca bine.
2. Se lasa compozitia la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul.
3. Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei.
4. Dupa ce s-a odihnit compozitia, o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava; inainte de a le aseza in tava, le intindem putin prin gris.
5. Ii lasam la cuptor circa 40-45 de minute. Se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra!
Pofta buna!
Foto: Good Food