Desert delicios: Rețeta Prune si mure in sirop de rozmarin
Aveti pofta de un desert delicios si rapid de preparat? Ei bine, noi va recomandam prune si mure in sirop de rozmarin. Foarte dulce si foarte simplu - prepararea lui nu dureaza decat 30 de minute.
Publicat: Marti, 28 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Vineri, 15 Ianuarie 2021, 19:37Ingrediente pentru rețeta Prune si mure in sirop de rozmarin:
100g zahar tos
50g zahar muscovado
coaja si zeama a 2 lamai
4 ramurele de rozmarin
4 prune coapte, taiate in jumatate si fara samburi
300g de mure coapte
inghetata de vanilie, la servire
Mod de preparare pentru rețeta Prune si mure in sirop de rozmarin:
1. Se fierbe siropul Se pune zaharul intr-un vas cu 250ml de apa rece. Se incalzeste si se amesteca pana cand se dizolva zaharul, apoi se da in clocot si se lasa timp de 10 minute, pentru a-si reduce usor cantitatea.
2. Se fierb fructele Se adauga zeama si coaja de lamaie, rozmarinul si prunele taiate in jumatate, apoi se fierb usor timp de 10 minute, pana cand prunele incep sa se inmoaie. Se adauga murele si se amesteca usor pana se incalzesc. Se serveste in boluri, cu cupe de inghetata.
Poftă bună!
Foto: Good Food