Desert: Rețeta de Placinta cu mere si fulgi de ovaz
Placinta cu mere si fulgi de ovaz este un desert sanatos pe care il poti prepara si pentru cei mici.
Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 26 Noiembrie 2020, 18:54- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta de Placinta cu mere si fulgi de ovaz:
- 6 mere dulci decojite, cu mijlocul scos si taiate in bucati mari;
- 6 mere acrisoare (Renet, Cretesti) decojite, cu mijlocul scos si taiate in bucati mari;
- 85g de zahar fin;
- 100g de stafide;
- 100g de zahar brun deschis la culoare;
- 50g de miere;
- 250g de unt;
- 300g fulgi de ovaz;
- 300g de faina obisnuita;
- 100g de migdale maruntite;
- 1 lingurita de scortisoara macinata.
Mod de preparare pentru rețeta de Placinta cu mere si fulgi de ovaz:
1. Se calesc merele impreuna cu zaharul fin intr-o cratita mare, amestecand din cand in cand - se adauga un strop de apa daca incep sa se lipeasca de fundul cratitei. Cand merele se inmoaie si devin putin zemoase, se adauga stafidele si se rastoarna in doua vase termorezistente mari.
2. Se topesc impreuna zaharul brun, mierea si untul intr-o cratita mare. Se iau de pe foc, se adauga fulgii de ovaz, faina, migdalele si scortisoara; se amesteca pana cand se obtine un aluat lipicios sI sfaramicios. Se distribuie intre cele doua vase cu mere. Pentru a se coace imediat, se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4, apoi se pun la cuptor 40-50 de minute, pana cand aluatul este rumen si crocant.
FOTO: goodfood.ro