Desert: Rețeta Prajitura cu gem de visine
Migdalele si visinele constituie o combinatie extrem de delicioasa. Poti transforma aceasta prajitura intr-un tort delicios.
Publicat: Miercuri, 02 Mai 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 19 Decembrie 2020, 21:35Ingrediente pentru rețeta Prajitura cu gem de visine:
PENTRU BLAT
- 200g de unt, foarte moale, plus extra pentru uns;
- 200g de zahar tos;
- 100g de migdale dulci macinate;
- 100g de faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- ½ lingurita extract de migdale;
- 4 oua mari.
PENTRU UMPLUTURA SI GLAZURA
- 170g gem de visine;
- 175g de zahar pudra;
- 5-6 lingurite apa sau zeama de lamaie;
- 1 lingura fulgi de migdale prajiti.
Mod de preparare pentru rețeta Prajitura cu gem de visine:
1. Se incinge cuptorul la 160°C/gaz 4 si se plaseaza gratarul cuptorului pe mijloc. Se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme rotunde de tort cu diametrul de 20cm.
2. Cu ajutorul mixerului se bat impreuna pana se omogenizeaza toate ingredientele pentru blat, la care se adauga un praf de sare. Se imparte aluatul in doua parti egale si se coc pe rand 2 foi, cate 30 de minute sau pana devin aurii. Nu deschideti cuptorul decat dupa cel putin 25 de minute de copt.
3. Cand foile sunt gata, se racesc cateva minute, apoi se scot din forma si se lasa pe un gratar de sarma pentru a se raci complet. Una dintre foi trebuie sa fie pusa la racit cu fata in sus pentru a avea o prajitura cu suprafata neteda, fara urme de gratar.
4. Dupa ce s-au racit, se pune o foaie pe platou si se unge cu gem. Se acopera cu cealalta foaie. Se cerne zaharul pudra intr-un castron mare. Se adauga apa sau zeama de lamaie si se amesteca pana devine gros si omogen. Se toarna amestecul peste prajitura si se lasa sa curga pe margini. Se presara cu fulgi de migdale prajiti. Se taie dupa cateva minute dupa ce este gata.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro