Desert: Reteta Serbet cu ciocolata neagra
Serbetul aduce cu sine gustul copilariei, un gust pe care generatiile din ziua de astazi nu il mai cunosc. Cu fructe, vanilie sau cacao, serbetul era desertul delicios al copiilor care nu mancau ciocolata decat o data sau de doua ori pe an. In numele acelor vremuri, noi va amintim de o reteta delicioasa de serbet (adaptata vremurilor noastre).
Publicat: Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Miercuri, 03 Februarie 2021, 19:47Ingrediente pentru reteta Serbet cu ciocolata neagra:
100 g ciocolata neagra
80 g cacao
200 g zahar cubic
Mod de preparare pentru reteta Serbet cu ciocolata neagra:
1. Bucatile de zahar se pun la fiert in 50 de centilitri de apa si se lasa la foc mic, pana da apa in fiert.
2. Ciocolata, taiata bucatele mici, se lasa sa se topeasca in siropul inca fierbinte.
3. Puneti treptat si pudra de cacao (dupa ce s-a topit ciocolata) si amestecati incontinuu, pana la omogenizare.
4. Dupa ce compozitia s-a racit, puneti-o intr-un bol si apoi la congelator. Dezghetati-o apoi si bateti-o cu mixerul. Pentru o structura cat mai cremoasa, puteti repeta aceasta operatiune de cateva ori.
Se poate servi cu fructe de padure sau batoane de vanilie.
Pofta buna!
Foto: cbc.ca